LUGI – IFK 1 Orange, 8-9

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass, kvartsfinal
23/7, 19.45

Även denna kvartsfinal slutar 9-8 till IFK. Denna gång efter en räddning av Leo med sekunder kvar av matchen.

Olafur vinner uppkastet men bollen döms till LUGI eftersom domaren anser att IFK håll nere LUGI-spelaren. Leo räddar men bollen ut över långsidan till inkast för LUGI och de kan göra matchens första mål. Henningsson kvitterar och Leo räddar. Men det är alldeles för tafatt i IFKs anfall så LUGI kan störa dem och ta bollen och 2-1 kommer i tom kasse. Västspelaren i IFK missar avslutet och LUGI gör 3-1, tung start för IFK.

Henningsson reducerar 3-2, Anton flippar in 4-3 och sätter även 5-4. I samband med det målet får LUGI en utvisning och IFK ges en möjlighet att vända på steken. Det börjar med en stürmer foul som Olafur ordnar och IFK kvitterar 5-5 i tom bur.

LUGI kopplar ändock nytt grepp när de sätter 6-5 och IFKs tornadohandboll slutar med skott över av Anton. Leo räddar dock nästa skott och returen letar sig mot det tomma LUGI-målet. Den har dock fel riktning och fart för att gå in men till allas förvåning hoppar LUGIs målvakt in på lagen utan att västspelaren klivet av planen. Solklar utvisning (1 min).

Åldermannen i IFK Johannes Larsson visar nyförvärv och juniorer var skåpet skall stå och gör IFKs tre sista mål. Mellan dessa sticker Leo in med en räddning och gör att IFK går upp ledning. Johannes sista mål kommer med 30 sekunder kvar och betyder 8-9. LUGI går för kvittering och alla är beredda på en ny förlängning men med tio sekunder kommer skottet och Leo räddar! IFK kan enkelt hålla i bollen matchen ut och är i semifinal.

I semifinalen väntar IFK 2 Svart vilket betyder att IFK är finalklara i Weblink Elitklass på Åhus Beachhandboll.

Semifinaler:
– 20.30 SG Flensburg-Handewitt 2 – Rimbo HK Roslagen
– 20.45 IFK Kristianstad 2 Svart – IFK Kristianstad 1 Orange

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar