Magnus Dahl!

IFK-YIF, 27-23 (15-11)

Semifinal 1, 1-0

OK, då börjar vi med en Stürmerfoul på alla som tvivlat och hånat vår målvakt Magnus Dahl. Lägg ner det tugget nu. Han spelade i 60 minuter, avväpnade Lukas Nilsson i Ysta, gjorde många högklassiga räddningar och blev helt rättvist utsedd till matchens spelare. Han kommer att ha det bra i Skjern tillsammans med Markus Olsson. Men först skall han hjälpa oss till vårt efterlängtade SM-guld.

I kväll sattes två rekord i Kristianstad Arena. 5 099 är nytt publikrekord. Vi fick även se ett nytt rekord i antalet varningar som delades ut för passivt spel. Det tog några minuter för IFK att kalibrera in sitt försvar idag och Ysta kunde ta några måls ledning i inledningen av matchen. IFK kastade bort bollen några gånger och gjorde inga mål i spel 6 mot 5. Men efter en kvart var IFK i kapp och sen släppte de aldrig taget om matchen.

Känslan var att IFK gick på sparlåga. När de snabbt växlade upp tempo kunde de ofta enkelt kliva rätt igenom Ystas försvar. Efter 23 min drog O´Sullivan bollen rätt upp i krysset på ett avstämt skott till 12-8 och IFK var på väg att rycka, men i anfallet efter drog Lindgren på sig sin andra tvåa och Ysta kunde närma sig. Men i slutet av halvleken kunde IFK öka på till halvtidsresultatet 15-11 efter flera räddningar av Dahl.

6 minuter in andra halvlek lyfte arenataket när Dahl räddade och Björnsen kontrade in 18-13. Dahl räddar sen ett kantskott och Cederholm klev rakt igenom ystaförsvaret och satte 19-13. Anfallet efter blåstes Ysta av för passivt spel (ånyo) men på kontringen som var på gång fick Lindgren bollen på benet och Ysta fick en gratischans till 19-14. Hade IFK istället satt 20-13 hade matchen varit körd för Ysta. Nu bet de sig kvar till slutet av matchen, men närmre än 4 mål kom de aldrig. IFK vinner även matchen med 4 mål.

Nu väntar ett lååångt uppehåll till semifinal 2 nere i Ysta. Då känns det skönt att IFK visade handbollssverige att vi går för guld!

Framåt Kristianstad

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar