Målet är tomt, SKJUUUT!

IFK Kristianstad – Jerry-Neckar Tollbring, 22-35 (12-18, 10-17)

Champions League, omgång 4
Kristianstad Arena
Publik: 5 017

Upplagt för säsongens fest i Arenan, med finbesök av Jerry och knökat i Arena med Oktoberfest. Men den festen kom av sig innan den ens knappt hann starta. Tidigare år har IFK både besegrat och spelat oavgjort hemma mot Rhein-Neckar Löwen, så hoppet fanns där ju, i alla fall en liten stund. IFK var med hyfsat inledningsvis, men gästerna var skoningslösa från första till sista minut med disciplinerat spel. Bombade de inte in bollen från nio meter så skickade de in den på linjen och gjorde mål därifrån istället. För att inte bli helt uttråkade körde de med lite japaner också mellan varven.

Tyskarna börjar matchen med spel 7 mot 6, dvs i anfall plockar de ut målvakten och sätter in en extra utespelare. Leo börjar matchen med en räddning, men IFK missar i anfallet. Leo räddar på nytt och på kontringen kastas bollen över det tomma målet. Det var det närmsta vi kom en hemmaledning ikväll. Släkten är värst för Jerry öppnar kvällens målskytte med 0-1 efter två minuter. Viktor missar chansen att replikera och 0-2 är ett faktum. Albin skjuter avstämt till 1-2, men 1-3 kommer direkt. Arnar gör tre mål i rad och sätter 4-5 hårt hållen 6 minuter in i matchen. Viktor ger hopp med 6-8 på en studs upp i krysset och har chansen att 10 minuter in i matchen på kontring krypa ännu närmare men tas hårt. Frikast var helt klart motiverat där, men det tyckte inte domarna och istället sätter Jerry 6-9 med en japan. Albin fixar straff och en utvisning. Straffen sätter Tim så klart (7-9), och IFK har flera chanser att kasta bollen i det TOMMA målet, men misslyckas varje gång. Fyra raka RNL-mål på sju minuter gör det tungt värre. 22 minuter in i matchen är underläget sju mål (9-16). IFK vägrar vika ner sig och tre raka mål till 12-16 tänder ett hopp hos hemmapubliken. Rickard som löst av Leo i mål har möjliggjort detta och fortsätter att rädda, bland annat en straff från Jerry. Tyvärr utnyttjas inte detta i slutminuterna av halvleken utan RNL glider ifrån på nytt till ett blytungt sexmålsunderläge i paus, 12-18. Noterbart är att IFK fick passivitetsvarning mot Zagreb efter 15 sekunders spel i slutminuten. RNL får anfalla i en minut och först med SJU sekunder kvar orkar domarna lyfta armen, men då är det ju så dags. Då kan de lika gärna strunta i det!

IFK börjar andra halvlek på samma sätt som vi började den första, dvs med en målvaktsräddning. Olafur visar att han är lagkapten och trycker in 13-18, men sen var det definitivt slut på det roliga. Tyskarna fortsätter konsekvent att köra spel med 7 mot 6, och det har vi inget motmedel mot. Resten av matchen blir en enda lång pina. Matchen slutar 22-35, förlust med 13 mål. Nu får vi ju inte glömma att det är ett lag av yttersta världsklass vi möter, med kanske världens just nu bästa spelare, Andy Schmid. Så inte ens med mindre tekniska fel, träffade tomma mål och en Ola på bänken hade vi vunnit ikväll. Men vi hade i alla fall säkerligen fått en trevligare och mer spännande match.

Nu bryter vi ihop och kommer tillbaka ännu starkare och bättre. Högintensiva oktober fortsätter med Ricoh borta på tisdag, Redbergslids IK hemma på torsdag (alla till arenan!) och Nantes bort i Stora pojkars liga på lördag.

I vått och torrt, VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar