Märklig sport

Chekhovskie Medvedi – IFK Kristianstad, 37-26 (20-16)

Champions League, omgång 6
Moskva, Ryssland
2 november 2011

Märklig sport det här. För en och halv vecka sprang vi sönder och samman detta ryska storlag (20 raka seriesegrar). Givetvis tänker vi att detta ser ju bra ut, med en god segerchans i Ryssland. Men istället blir det exakt tvärtom. Det är ryssarna som kontrar in mål efter mål, och kör över oss fullständigt. Hur är det möjligt, med en sådan scenförändring?

Men det börjar ju så bra, IFK tar ledningen direkt och har 2-4 på resultattavlan. Känslan är att nu kör vi! Men några tekniska fel framåt ger tre ryska mål och underläge för oss med 5-4. IFK är trots allt bra med i matchen, och kommer till fina lägen men de missas. Lite orättvist kan hemmalaget ta en tremålsledning med 9-6. IFK ger inte upp och kan kvittera två gånger om (12-12 och 13-13) tjugo minuter in i matchen. Nu är känslan att vi kan hålla lika fram till paus och sen öka tempot i andra halvlek och bjuda på tornadohandboll. Men tji får vi, för nu radas missarna upp på rad och vi har istället 20-16 i paus, dessutom med en utvisning i slutsekunderna.

Med en man mer på plan i andra halvlek rivstartar hemmalaget och har efter fem minuter en niomålsledning med 25-16 och matchen är körd. Visserligen är hoppet det sista som överger oss, men inga tecken i skyn talar till vår fördel. Spelet både framåt och bakåt är i fritt fall, och matchen slutar med en svidande elvamålsförlust.

Notera tröjorna i taket för respektive serieseger.

Hoppet om att gå vidare från gruppen är nu helt borta. Nu handlar det om att avsluta snyggt, och att visa Danmark, och övriga handbollseuropa, att vi är trevliga fans som kan lyfta ett lag och en sport. Annars är det nu fullt fokus på ligan och få ihop spelet där, så vi har ett roligt slutspel att se fram emot. Så kom till Arenan, och gärna några bortamatcher också, för det är i sådana här motgångar som nr 8 behövs som bäst!

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar