Mästarna från Skåne, här är vi!

SG Flensburg-Handewitt 1 – IFK 1, 6-7

Åhus Beachhandboll
Final, 22 juli 2018
Publik, 2 500

Uppkastet tar Philip hand om och IFK går till anfall i detta mästarmöte. Det må klassas som lek i sanden av en del, men det visade inte spelarna något tecken på. Final och mästartitel står på spel, då kommer vinnarskallarna fram. Det smälls på duktigt åt bägge hållen i första anfallet. Har tas inga fångar. Anton visar kyla och lobbar in 0-1. Flensburg har svårt att komma till läge mot ett aggressivt IFK-försvar och gör ett dåligt avslut under passivitetsvarning. Leo drar bollen i ribban och Flensburg kan kvittera. Olafur gör sen två raka IFK-mål och ledning 2-3. Leo räddar på nytt, men IFK missar chansen till tvåmålsledning när Helge tar ett klent avslut på kanten. Leo tänker att det var ju själva f-n, så han räddar bollen och skickar in 2-4 i tom bur. Halva matchen spelad och publiken vädrar en historisk första seger för IFK Kristianstad på Åhus Beachhandboll.

IFK behåller tvåmålsledningen en stund till. Vid 4-6 räddar Leo, men returen går retligt till tyskt inkast. 5-6 på det och i anfallet efter tappar Philip bollen efter en brysk knuff utan åtgärd från domarna. Hårt, men det gillar vi. Så ska handboll vara. Västspelare Olafur hamnar i målet och har fingrarna på kvitteringsbollen som slinker in till 6-6 med en minut kvar. Spännande värre. Känslan är att lagen kommer att göra varsitt mål till och att allt kommer att avgöras i uppkastet i sudden death. Johannes drar säkert in 6-7 och med halvminuten kvar går Flensburg till anfall. De vill dra ut på tiden så inte IFK kan hinna få in ett segermål. Tufft försvarsspel ger IFK chansen till att nå en lös boll, men tyskarna hinner dyka först efter den. Frikast i momentet senare på Flensburgs vänstersida som läggs överraskande snabbt ut till Simon Jeppson på högerkanten som hoppar in med fem sekunder kvar, publiken håller andan, och han drar bollen i stolpen och ut! IFK håller enkelt i bollen och vinner hela tjottabalongen med uddamålet 6-7!

83DA3840-8389-45B4-AF05-99F5D6B8904F

IFKs elitlag fortsätter på vägen som juniorerna stakade ut första helgen med seger på Åhus Beachhandboll! Resan mot femte raka guldet och ett spännande spel i Champions League fortsätter, nu närmast i morgon måndag med träningsmatch mot just SG Flensburg-Handewitt. Sand i all ära, nu ska det bli spännande att se IFK i allmänhet och nyförvärven i synnerhet på en vanlig handbollsplan!

IFK tar emot beachbucklan! (filmklipp)

MÄSTARNA FRÅN SKÅNE, HÄR ÄR VI!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar