Matchboll

IFK Kristianstad – Eskilstuna GUIF, 32-25 (19-9, 13-16)

SM-kvartsfinal 3
Kristianstad Arena, publik 4 656
11 april 2018

  • Öppna publikinsläppet till Colosseum
  • Låt domarna få några artiga applåder innan start
  • Skicka in vitklädda GUIF på arenagolvet
  • Öppna grinden till tigerburen
  • Skicka in ett hungrigt revanschsuget skadefritt IFK
  • Hör publikvrålen
  • Ta en paus halvvägs för att låta gästerna få en återhämtning
  • Låt tigerungarna delta för att främja framtida spel
  • Avsluta vad som påbörjats

GUIF är i ledning tre gånger (första, enda och sista) under matchen. De gör 0-1 i första anfallet innan IFK hunnit få igång försvarsspelet. Albin kvitterar 1-1, GUIF skjuter i täck och Tim går på avslut. Målvakten räddar dock, men står för ett snyggt självmål (alla självmål är snygga) när han slår in bollen i eget mål. 2-1, och IFK upp i ledning. En snabb kvittering följer och vi har 2-2 efter 2 minuter. Teknisk fel IFK följs av GUIFs första, men inte sista, offensiva foul. Domarna börjar med att vifta med det gula kortet, men tredje gången gillt i samma anfall får de nog och visar ut Tholin i GUIF. Viktor står för ett äkta hat trick med tre raka mål till 5-2. GUIF får chansen att knappa in i spel sex mot fyra men missar hela målet i avslutet. Sista kontakten i matchen har gästerna efter 13 minuters spel och ställningen 6-4, men fyra raka IFK-mål på tre minuter stänger i princip tillställningen. 9-4 av Albin som retfullt enkelt tar bollen i studsen för anfallaren och kastar bollen i tomt mål och 10-4 av Viktor som kör slalom genom hela GUIF-försvaret. Albin passar Arnar som vänder sig om på linjen och dundrar in århundradets hårdaste avslut från linjen (VAR ÄR BOLLRADARN?). Tyvärr godkänns det inte, utan istället blir det utvisning och straff, 11-5 av Tim. GUIF har förtvivlat svårt att komma till avslut, och kommer de väl till avslut så missar de målet, till och med på straff. IFK glider ifrån i raskt tempo. Fem minuter kvar av halvleken är ledningen tvåsiffrig, 16-6. Enda spänningen är nu om IFK ska göra 20 mål eller ej under första halvlek. En stenhård stolpträff av Helge ger istället GUIF chansen till 10 mål under första halvlek, men Viktor ordnar en ny offensiv foul och en ny chans till 20 mål. Men en räddning sätter stopp för detta och första halvlek slutar 19-9.

Andra halvlek startar i ett rasande tempo med mål åt båda håll. En dryg kvart in i halvleken är differensen fortsatt 10 mål (28-18). GUIF tar timeout och kör sedan spel sju mot sex. Det är det ingen som märker förrän i andra anfallet när Stig-Tore kastar bollen i tomt mål. Valter tittar och lär och skickar bollen i tomt mål i nästa anfall tvärsöver hela planen nerifrån egen kant. Ny timeout av GUIF med tio minuter kvar, nu för att testa med punktmarkering på IFKs mittnia (oavsett vilken spelare där var). IFK slår av på takten, men ger inte bort något gratis. GUIF kastar mot tomt mål i slutet, men Philip räddar och vräker sig sen nästan upp på läktaren för att försöka hindra bollen från att gå till GUIF-inkast. Sån inställning älskar vi! I avslutningen av matchen är den enda spänningen om Inge Aas skulle få göra ett mål eller ej. Inge mål för Inge, men han ordnar straffar och utvisning istället. Han får en sista chans på kontring i slutsekunderna men passar gentilt bollen vidare till Anton som inte tar till vara på bjudningen. Matchen slutar med en komfortabel seger, 32-25, för IFK.

2-1 i matcher och matchboll IFK! På lördag slår vi in den och blickar sen fram mot semifinal. Skulle vi mot förmodan förlora två raka matcher i Eskilstuna, så slår vi in matchbollen på måndag istället, för i Arenan är det inget lag som rör IFK. 64 raka vinster talar sitt tydliga språk.

MÄSTARNA FRÅN SKÅNE, HÄR ÄR VI!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar