Minden 2 – IFK 1 Orange, 9-17

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass, omgång 6
23/7, 11.45

IFK 1 Orange börjar dagen på ett strålande sätt i den strålande solen. Minden med Doder och Jernemyr besegras med övertygande 17-9.

Uppkastet tas av Olafur som inte når högst men ingen fånga bollen som går ut över sidlinjen och därmed bollen till IFK som kan gå till anfall. Philip Henningsson sätter 0-1. Minden kvitterar direkt men ett snabbt utkast av Leo till Johannes ger 1-2.

Minden skjuter över och Olafur gör 1-3. Minden kastar bort bollen och Johannes sätter 1-4. Ett snabbt ryck av IFK som Minden aldrig hämtar sig från.

Philip Henningsson sätter 2-5, reducering till 3-5 och utanför av Johannes som var hårt trängd på högerkanten hela matchen. Chans till kontakt men Minden slarvar bort bollen och ett snabbt utkast till Johannes ger 3-6.

Henningsson till 4-7 och skott i block av Minden ger 4-8 efter mål av Olafur. Minden missar sen kastet mot den tomma målburen. Halva matchen är spelad och detta känns klart. Minden känns lite loja. Johannes i stolpen och Dalibor Doder skjuter över.

Henningsson gör 4-9, 5-9 i tom bur och Olafur till 5-10. Leo räddar med en släpande juggehand (man lär sig mycket av Claes Hellgren i TV). Emil Schuster presenterar sig i målprotokollet genom 5-11 som västspelare. Det ger chansen till snabbt mål för Minden, men de missar på nytt det tomma målet.

Matchen är avgjord och lagen gör nu mål i varje anfall. Moberg-Andersson på högerkanten 5-12, Leo gör 6-13 och 7-13 i tom bur. Matchen avslutas med två smörpassar till Anton Persson på vänsterkanten/linjen och mål. Däremellan satte Moberg 9-16. Matchen slutar 9-17.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar