Muaahaahaahaahaa!

Eskilstuna GOJF – IFK Krischangstad, 25-26 (13-14, 12-12)
(uttal enligt kommentatorn på Cmore)

Handbollsligan, match 27
170318

Tillbaka in i serielunken och bortamatch i skjulet på vischan utanför Eskilsssssstuna. Det fanns en tid för inte så länge sedan då det var sensation om IFK fick med sig poäng hem från smedstan, men det var då det. Efter att Johan Persson och Christian Sandberg i slutminuterna vände den femte och avgörande semifinalen 2012 har det varit betydligt enklare för IFK att bemästra godtemplarna. Det fanns inget som talade för att det skulle bli kamp ända in i kaklet ikväll, men ack vad vi bedrog oss. Det är charmen med handboll, det går inte att ställa in skorna och motivation slår oftast klass.

IFK börjar med Nebojsa i mål och Viktor i stället för Jerry. Lagen följs åt med GUIF i förarsätet de första minuterna innan IFK glider om och tar tvåmålsledning 4-6. GUIF kommer ikapp till 7 lika tio minuter in i matchen. Nebojsa har inte fått tag på bollarna så Leo byts in. Det gör att IFK-tåget lämnar Skjulsta C med GUIF kvar på perrongen utan biljett. Detta trots missar, bortkastad boll och en onödig utvisning på Olafur när GUIF har fått passivitetsvarning. Albin kör finten ”tvålen” och drar in 7-8, Arnar lobbar in 7-9 och Tim sätter 7-10 på straff. Time out GUIF till ingen nytta för Tim sätter 7-11 på straff, Philip kör genombrott till 7-12 och Mario drar in 7-13. Med åtta minuter kvar av halvleken lobbar Tim in 8-14 och inget, och då menar jag INGET talade för annat än en parad fram till matchslut och 2 poäng in på orangea kontot. Men så var det ju det här med handboll igen. Helt plötsligt parkerar IFK på ett stickspår och GUIF kommer heroiskt kämpandes på en dressin. Det går nu helt i stå för IFK och sakta men säkert knaprar GUIF in på IFK, mycket beroende på många kvalificerade räddningar av GUIFs målvakt (alternativt usla avslut av IFK, välj själva). Det är med nöd och näppe IFK håller segern i halvlek, 13-14. Noterbart i slutet är en grov nedrivning genomförd av Tholin, men domarna släpper detta utan åtgärd.

Andra halvlek rivstartar med en ribbträff av GUIF och Philip kontrar istället in 13-15. Leo räddar på nytt och i anfallet offrar sig Philip för att rädda en boll som håller på att kastas bort. I momentet efter fixar han straff som Albin tyvärr missar. Det var signalen för GUIF att lägga i en växel och ta kommandot i matchen. De kör en tittfint och snor tåget från IFK som nu får ta över dressinen. Lagen följs åt till 18-18 innan tre raka hemmamål ger 21-18 med kvarten kvar. Tungt, tungt, jättetungt! Andra time outen av IFK kommer inom fyra minuter. Spelet fortsätter sådär eftersom GUIF kan gå på kontring direkt, men sätter bollen i ribba ut. Fyramålsledning där kunde stängt matchen. Två IFK-mål ger 21-20 och på kontring kan kvitteringen komma, men den schabblas bort. Med tio minuter kvar sätter Gunnar 22-21 och GUIF tar time out. Philip kvitterar till 22 lika men blir precis innan avblåst av domarna för frikast till IFK. Domarna ber IFK-bänken om ursäkt för avblåsningen men vad hjälper det? Istället missar Philip nästa försök, men Leo kliver fram och kan flera gånger om skicka IFK på kontring i slutet. 22-22 kommer på kontring och hoppet lever! Det dör lika fort igen när GUIF gör 23-22, Albin skjuter över när IFK har svårt att komma till uppställt avslut och med fem minuter kvar kommer så 24-22. Nu börjar man känna att bara vi får ett poäng med oss hem är vi nöjda, men IFK-spelarna ville mer än så. Med armen uppe för passivt spel sätter Philip reduceringen till 24-23, GUIF skjuter i täck och Albin kontrar in 24-24 med fyra minuter kvar. Hårfint får GUIF in en sista ledning, 24-25. Richard kvitterar omgående till 25-25. Gränsen mellan offensiv foul och straff är lika hårfin som den mellan geni och galenskap. Plandomaren (som står bäst till) dömer offensiv foul på GUIF och därmed frikast till IFK, men måldomaren dömer straff till GUIF och efter en snabb, sten, påse, sax får han sin vilja igenom. Straff således och en seger för IFK hänger på en skör tråd. Straffen dras stenhårt i ribban och IFK tar returen. En minut kvar och ett mål av IFK nu kommer att säkra en poäng. Med en halv minut kvar kliver Philip fram och tar både ansvar och avslut och trycker in bolluslingen till 25-26! IFKs första ledning på 22 minuter! Ett sista anfall för GUIF med sju utespelare leder inte fram till någonting alls, inte ens ett avslut på mål. Segern är ett faktum och lättnaden är himmelsk!

Två poäng lastas in i bussen med ett diaboliskt Muahaahaahaahaa! till stort förtret för både publiken i Skjulstahallen och IFKs konkurrenter i serietoppen.

FullSizeRender

Matcherna duggar nu tätt och på tisdag är det så äntligen dags för hängmatchen sedan i höstas hemma mot Hammarby. Efter den matchen är vi ikapp övriga lag i antalet matcher och förhoppningsvis förbi dem i antalet poäng. Det ställs sedan på sin spets på fredag med bortamatch i Lund mot LUGI och sedan hemma mot Alingsås onsdagen därpå. Dags att skilja agnarna från vetet och att ta placering inför det stundande slutspelet. För IFK är det givetvis pole position och serieseger som gäller!

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar