Naprej Kristianstad!

IFK Kristianstad – CB Ademar León, 34-27 (16-14, 18-13)

EHF European League, åttondelsfinal 1:2
Kristianstad Arena, tom och öde
29 mars 2021

En surrealistisk känsla att kliva in i tyst och tom Arena för en historisk första slutspelsmatch i EHF European League, fd EHF-cupen. Innan vi tog klivet upp i handbollens yttersta finrum Champions League, blev det tre säsonger i just EHF-cupen. Det gick sådär, två gånger tog det stopp i kvalet med ett mål för lite på vardera GUIF och HSV Hamburg. Däremellan blev det en säsong med gruppspel, men längre än så kom vi inte. En märklig match i dessa märkliga tider, där spanjorerna reste upp idag och sen blir det retur redan imorgon med bortamatch för IFK i Kristianstad Arena!

Det märks att det inte är samma nerv som i SM-slutspelet, där IFK givetvis måste ha fullt fokus. Ólafur vilas helt idag, och i stället får Gregor mycket speltid framåt. Och som han spelar! 11 mål totalt är nytt personligt rekord, tidigare har det blivit sju som mest.

IFK tarkommandot direkt med matchens tre första mål, gästerna kan dock svara med tre lika mål, men sen är IFK i ledningen matchen ut. Gästerna har chansen att kvittera flera gånger, men antingen tappar de bort bollen (reströtta) eller så står Espen i vägen. Ledning med två i paus, och målvaktsbyte. Bra att ge Gustaf matchtempo i dessa slutspelstider!

Och Gustaf gör ingen besviken, och gör flertalet kvalificerade räddningar när spanjorerna försöker att minska underläget inför returen imorgon. Flera gånger om är det nära blott en femmålsledning för IFK, och fem mål är ingen stabil ledning i handboll. Nu blir det istället fullt godkända sju mål, och ett riktigt bra läge inför morgondagen. Då vankas en ny match, och Ademar León har fått sova ut. Det kommer att ge en helt ny matchbild då de säkert kommer att gå för att skapa nerv igen, samtidigt som IFK fortfarande har fullt fokus på påskaftonens stundande kvartsfinal. Men å andra sidan är restaurangen och logerna öppna igen, så då blir det lite mer liv i ladan.

NAPREJ KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar