Nästa Göteborg!

IFK-YIF, 24-16 (13-10)

Semifinal 3, 2-1

OK, brandgula fans över hela världen (bl.a. Per Å i Holland) dammsug nu Scandinavium på biljetter! För i morgon söndag kommer Alingsås att bli finalklara och då börjar deras supportrar köpa biljetter. På tisdag kommer IFK att bli finalklara, för det kommer inte att bli två raka förluster i ÖP för IFK.

Matchen började med det sedvanliga försprånget IFK alltid har vänligheten att ge sina motståndarna. Antingen vill de göra matchen mer spännande eller så tar det fem minuter för dem att scanna av hur motståndarna spelar och sedan anpassar IFK spelet därefter. Men idag var det inget större försprång som tilläts, 0-3 efter efter 3 min var 4 lika efter 12 min. Ysta fick ha uddamålsledning fram till 7-8 innan det orangea snabbtåget med Lagergren som tågmästare dundrade in fem raka mål till 12-8. Där var det ytterst nära att matchen stängdes, men en märklig utvisning på Lindgren som visade vilja mot ett stillastående bollkastande Ysta gav gästerna andrum. Visserligen lyckades inte Ysta göra något mål i spel 6-5 (förutom en straff), men snabbtåget byttes ett tag mot ett pågatåg.

I paus stod det 13-10, men med bättre skärpa i avsluten i de två sista anfallen för IFK hade det varit en trygg femmålsledning i paus. Bakåt var det betong, men framåt var det alldeles för klent och en storspelande Anders Persson i ystamålet höll gästerna kvar i matchen. Mest minnesvärt var Olsson som på nytt passade V6 i höjd med takbalkarna, men den här gången var det inte Jepson som stod där utan Air Tollbring som fångade in passen.

Andra halvlek fortsätter med en storspelande Dahl, men IFK nyttjar inte de ideliga chanserna att stänga matchen utan Ysta kryper så nära som bara ett mål i från (15-14 efter 43 min). Sen maldes gästerna ner sakta men säkert. 15-14 blev 19-14 på 4 minuter och då var det stängt, closed, fermé, geschlossen, cerrado, lukket, stengt, lokađ. Ja, ni fattar. Sista 17 minuterna gör Ysta bara 2 mål, totalt 6 i andra halvlek. Tre anfall i rad kastade Ysta ut bollen över sidlinjen, dock såg inte domarna det sista gången och då passade Ysta på att göra mål.

IFK vinner bekvämt med 24-16, med lite bättre uppställt anfallsspel hade segermarginalen blivit ännu större. Med fem minuter kvar och 22-16 tog Ysta timeout och satte punkt på Olsson, något de kanske borde gjort långt tidigare.

Bäst ikväll var Dahl och Södra Kurvan. Grymt ös matchen igenom, Weltklasse! Ystasupportarna var många men de satt artigt och klappade med sina vita medhavda klappor.

Mest oroväckande var ineffektiviteten i det uppställda anfallsspelet samt skadan på Daniel Lindgren. Enligt rapport på Twitter är det bara en stukning så det är förhoppningsvis fixat till finalen. Tills dess måste det andra orosmolnet åtgärdas. Det fungerade uppenbarligen mot Ysta, men inte mot Alingsås! (Förlåt Ysta och E-tuna, men ni vänder inte respektive underläge).

Framåt Kristianstad!

Ps, glöm inte att förvarna chefen om att ni tar semester/komp Annandagpingst.

Ds, behövs nog inte för han/hon kommer också att ta ledigt då.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar