Naturlag

IFK-HIF 33-23 (19-12, 14-11)

Elitserien, omgång 20

Publik: 5 072

Tyngdacceleration är 9,81 m/s2, björnar skiter i skogen, påven har en rolig mössa och IFK förlorar i Eriksdalshallen är alla naturlagar precis som att IFK kör över Hammarby i Arenan. Frågan inför matchen var inte om IFK skulle vinna, frågan var hur stor vinsten skulle bli. Så att välja Hammarby i kvarten är logiskt. IFK-vinst med 3-2 i matcher är redan spelstoppat hos Svenska Spel.

IFK började bäst och hade 3-0 efter 3 minuter (Jamali, Ollie och Cederholm) trots utvisning på Pettersson redan efter 2 minuter. Hammarbymål i tom bur när Jepson var västspelare och kontring efter miss av Cederholm gav 4 lika efter 7 min. IFK drar ifrån på nytt efter bland annat mål av Pettersson från linjen. Helst ska han ha en gubbe som hänger på honom, men det funkar lika bra med en spelare inklämd framför honom när han skjuter från linjen. Jamali var i storform och bombade in 8-6, Leo räddade nästa anfall och Jamali var helt igenom men sköt tyvärr rakt på målvakten. Ingen tremålsledning och i hemspringet åkte Björnsen ut. Ett par slarviga avslut i rad och en utvisning på Ollie gav Hammarby möjligheten till kvitterat 9-9 efter 17 min. Noterbart var att Cederholm gick ut som högersexa när Björnsen var utvisad. Johannes satt på bänken men spelade inte. Nåja, in med O`Sullivan och på 5 minuter gjorde IFK 5 raka mål till 14-9. Där gick tåget för Hammarby Bajen. Heder till Pujol som ville uppmärksamma att svensk films vagga stod i Kristianstad, men domaren uppskattade inte alls filmningen och bad honom att ställa sig upp och spela handboll istället. Jamali kan förutom att bomba in bollen  även göra geniala inspel till linjen. Firma Pettersson & Lindskog tackade för kaffet och var kliniska i avsluten. 19-12 i paus.

Leo byttes nu ut mot Simic, känslan var att det var för att ge bägge målvakterna speltid innan det långa EM-uppehållet. IFK var mållösa i 4 minuter innan Björnsen satte 20-13 på straff. Simic gör flera vassa räddningar men Hammarby har tur och får de flesta returerna. Ceder stegade igenom till åttamålsledning 25-17 efter 42 minuter, men Hammarby gör sedan 4-1 och minskade ledningen till 5 mål (26-21) med 12 minuter kvar. Ola tar time out och styr upp det hela. 4 raka mål på fem minuter återställde ordningen (30-21). Kvällens ”Ah, ta du den” spelades av Jepson och Lindskog i kontring, de kunde dock inte bestämma sig så Lagergren fick kliva in och sätta tiomålsledningen 31-21 (med 6 minuter kvar). Jepson sköt över i kontring från sexmeterslinjen, Hammarby kontrade direkt på detta men åkte på en offensiv foul på … just det, Johan ”Blixten” Jepson. Hur hann han tillbaka? Jepson var överallt ikväll, i IFKs sista anfall blev han nedgjord av Pujol som fick två minuter. 2 minuter fick även Christian ”Bodyguard” Björnsen som stod upp för vår kapten. En för alla, alla för en! Sista anfallet fick Hammarby, men med Pujol på botbänken gjorde de inget mål utan matchen slutade 33-23.

Efter SM-finalen skickade Jepson upp sin guldhjälm i Södra Kurvan. Om Edvardsson inte hittar matchbollen så beror det på att Jepson ikväll skickade upp den i Södra Kurvan.

Nu väntar en dryg månads lång abstinensframkallande tid utan IFK-matcher. EM får visserligen duga, men det är med skräckblandad förtjusning. Var och varannat landslag har ju IFK-spelare, och lika mycket som vi vill se dem spela och lyckas, vill vi inte se några skador på dem. Nästa match i Elitserien är bortamatchen mot Lukas IF som inviger sin nya arena (undrar om han tar med den till Kiel?). Ysta kommer att fira arenan och sin niohundranittionionde match i högsta serien med en go IFK-vinst. IFK-vänner, vi ses där!

Det är vi som är IFK!

För övrigt anser jag att Arenan bör ha en bollradar.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar