NG, Nästan Godkänt

IFK Kristianstad – Füchse Berlin, 23-36 (11-17, 12-19)

EHF European League, omgång 7
Kristianstad Arena, publik 0 (plus restaurang)
9 februari 2021

Under rådande omständigheter såg det länge ut som IFK gör en godkänd insats, men det rann tyvärr iväg lite väl mycket i slutet för ett sådant betyg, så det får stanna på NG, Nästan Godkänt.

Det ser bra ut i början när lagen följs åt och vi har ett likaläge trots två inledande turmål av gästerna och flera tveksamma utvisningar på IFK, men sen är inte marginalerna med IFK vilket säkert kan tillskrivas rådande formsvacka som skapar en oro och osäkerhet bland spelarna. Symptomatiskt för första halvlek är avslutningen när Markus prickar stolpe, stolpe, ut och returen drar Johan in stenhårt i krysset, en sekund för sent.

I andra halvlek kommer IFK närmare, men allt för många tyska mål i tom bur vid utvisningar och i spel sju mot sex dödar effektivt all spänning.

Ingen katastrof att förlora ikväll då det inte var en ”vinna eller försvinna”-match i gruppspelet. IFK ligger fortsatt bra till för en slutspelsplats, och precis som för SM-slutspelet hoppas vi att formen är tillbaka igen då och att IFK får ut maximalt av spelartruppen i slutspelen.

Avslutningsvis gillar jag inte att vår speaker före och under match fjäskar för motståndarna. ”Nice goal by Hans Majestät Lindberg”. Jag är fullt medveten om att det är den danska världsstjärnans smeknamn, men jag är också helt övertygad om att speakern nere i Berlin, eller i någon annan utländsk eller svensk arena för den delen, inte hyllar motståndarna och då ska inte vi heller göra det. Det ska vara jobbigt för gästerna att spela i vår hemmaborg.

Nya tag på fredag, med viktig match hemma mot HK Aranäs. Dels för att ta ett säkrare grepp om slutspelsplatsen och dels för att bättra på allas självförtroende så vi får mindre ångest och mer glädje för spelarna, inklusive nummer 8. Södra Kurvan har bokat 40 platser i restaurangen, så ta chansen till en trevlig kväll med god mat, orange sällskap och förhoppningsvis en efterlängtad seger för IFK, för

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar