Henrik Nordlander!

IFK-IFK Skövde 26-21 (16-9, 10-12)

Elitserien, omgång 24

Publik: 4 630

IFK vinner men en gammal IFK-målvakt håller nere vinstsiffrorna. Känns det igen? Beutler i förra matchen och Henrik Nordlander ikväll. Det var svårt att mobilisera kraft inför matchen, oddset på en hemmaseger var 1,00 hos Svenska spel. På en spelad hundring fick man tillbaka samma hundring. Oavgjort eller bortavinst ansågs båda vara lika osannolika så där var oddsen samma (22,00). En spelad hundring där hade givet 2 100 kr i vinst.

IFK börjar bäst. Tollbring bryter direkt en skövdepass och springer själv i kapp bollen. I anfallet som följer sätter han sen 1-0 på straff. Skövde får passivitetsvarning och Jamali dunkar in bollen via ribban till 2-0. Skövde kvitterar och ett par minuters missade anfall följer innan Lindskog sätter 3-2. Leo räddar tre gånger om men IFK tappar sen bollen i anfall. Skövde kontrar men O’Sullivan bryter uppspelet och Lagergren gör 4-2. Skottet för kvällen verkar vara studsskott, men bara hälften av dem sitter i mål. Johannes studsar i ribban och Skövde gör 4-4 efter 11 min. 4 raka IFK mål till 8-4 gör att Skövde tar time out en kvart in i matchen. På tre minuter närmar de sig till 9-6 innan även IFK tar time out. Trots många tekniska fel framåt glider IFK i från målmässigt. IFK gör tre raka mål till 12-6, och sen tre raka mål till 15-8. Nordlander byter av Lechte som inte hade någon större lycka mellan stolparna. Som ett välkommen hem lobbar polaren Johannes Larsson omedelbart in mål (14-8). Det anmärkningsvärda här att IFK spelar 4 mot 6 (tveksam utvisning för fot på Dahlin) och ändå enkelt springer igenom Skövdes försvar. Skövde kom ingenstans i spel 6 mot 4, endast tack vare en retur lyckades de göra mål med bara 2 sekunder kvar i 4 mot 6. Man brukar sätta in en västspelare i numerärt underläge, men Skövde hade behövt sätta in västspelare i numerärt överläge för att kunna få något läge. Med sju sekunder kvar var domaren tvungen att ta en utvisning för fot på Skövde, annars hade det blivit kravaller på läktaren. Lagergren rann igenom i sista sekunden men drar bollen högt över. Halvtidsvila 16-9 , men det borde varit betydligt större ledning än så.

Andra halvlek är bara 10 sekunder gammal när Jepson sätter 17-9. Inge studsar i ribban, men Johannes studsar in 18-9. Leo räddar och smörpassar Lagergren som kontrar in 19-9 och Skövde tar en time out. Det tog något anfall innan den satte sig för de får passivitetsvarning och Lagergren gör 20-10 på egen hand fem minuter in i halvleken. Där och då kliver Nordlander in i handlingen. IFK fortsätter att skaffa finfina lägen men Nordlander räddar högt och lågt, från nio meter och sex meter och även från sju meter. På den följande kvarten gör Skövde sensationella 8-1 på IFK! 20-10 blir 21-18. Publiken börjar nu applådera sin gamla målvakt. Time out IFK med 10 minuter kvar och det buas i Arenan, längesedan det hände och ännu längre sedan det buades åt IFK! IFK kastar bort bollen och Skövde är i anfall för att minska underläget till bara två mål och därmed sätta riktig press på IFK, men Leo räddar och Lagergren kontrade in viktiga 22-18. Resten av matchen bevakade IFK de två poängen och ledningen höll sig på 3-5 bollar. Hanisch åker ut i slutminuten men Skövde gör en sturmer foul och IFK försöker avsluta med en japan, men den räddar givetvis kvällens stora behållning, Henrik Nordlander!

Tja, inte mycket att orda om. 2 poäng skulle bärgas och så gjordes också. Vi skall kanske inte kräva att IFK springer igenom alla matcher. Åtta matcher kvar i serien följt av ett oerhört viktigt slutspel toppat med måstematcher mot lag av yttersta världsklass i Champions League. Och handen på hjärtat, visst är det roligare med handboll när det är jämnare ställning och en viss oro smyger in sig hos publiken!

Dahlin spelade inte mycket trots avsaknaden av Cederholm. Med matchen mot Kielce i minne så vilades kanske Dahlin inför matchen mot Vardar!? Vissa spelare gör sig bättre i de stora matcherna. Match borta mot Vardar på lördag, alltså. 25 tappra brandgula supportrar stöttar på plats! Härligt! Matchen därefter stöttar 5 000 brandgula supportrar på plats. Självaste FC Barcelona kommer på besök i Kristianstad Aren nästa torsdag och det är sedan länge lapp på luckan. Mäktigt!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar