Nu är det nära!

Nu är det nära! När Södra Kurvan har sin traditionsenliga upptaktsträff på Harrys är det snart avkast i en arena nära er. Säsongstarten hör hösten till, men ikväll har sommaren vaknat till och bjuder på sol och värme. På Harry’s innergård bjuder Steve på en väl kryddad chilikalkongryta (bra för ruljansen i baren) och Hans Banke bjuder på intervjuer med tränare, lagkapten och nyförvärv.

Ljubomir, Jihed, Olafur, Simon, Björn, Steve, René och Evon.

Först ut är det nya tränarparet Ljubomir och Björn. Nu är det mycket försvarsträning, där de vill ha ett aggressivt försvar. I Sverige har vi numrerat försvarspelarna ett till tre från respektive kant, utomlands kör man ett till sex räknat från vänster, vilket har gett lite förvirring under träningarna. Men nu börjar spelarna vänja sig det nya räknesättet så det går bättre nu, även om Ludvig ibland är uppe på 15 meter och vänder, vilket kanske är lite väl aggressivt försvarsspel. Målsättningen är att vinna allt, både i Sverige och utomlands, men det kommer att ta tid och kräver ett engagemang av alla i laget, klubben och supportrarna. Grupp C och D i Champions League bjuder på nya klubbar att möta. Ljubomir avslutar med en retorisk fråga och spänner blicken i oss supportrar: ”Jag har hört att Champions League inte är så viktigt!?” ”Jag vill ha er där!” Dvs. för att lyckas i Champions League så behövs nummer 8!

Näst i tur på scenen står Jihed (mittsex) och René (målvakt i IF). Jihed tycker det är skönt att äntligen vara här. Han trodde att han slapp undan den hårda försäsongsträningen, men den får han nu istället. Det mesta i Sverige är helt nytt jämfört med Tunisien, men handboll är detsamma och det kan han. Han har sett IFK spela i Champions League, och hört att vi har Sveriges bästa publik, och det har han så klart helt rätt i! René kommer närmast från Tyskland. Kristianstad är rena storstaden för honom som kommer från en liten på några tusen invånare. Han vill bli en bättre målvakt och hoppas få utveckla sin fysik och spelstil. Favoritmålvakt är Sterbik. Men han kommer snart lära sig att nästa nivå över det är Leo Larsson från Ysta. Han hoppas så klart att få göra några matcher i A-laget, men siktar på att bli så bra som möjligt i IF.

Simon (högernia) och Evon (vänsternia) är nästa par till rakning. På frågan om intervjun ska vara på svenska eller engelska svarar Simon ”Tjena, vi kör på svenska!” vilket fungerar för alla utom ordförande Eva. Han valde IFK efter rekommendation från sin kompis Tim som bara hade gott att säga om IFK. Ja, Tim säger inte så mycket så det han sa var ”Bara kör!”. Evon tycker det är kul att få A-lagskontrakt och få spela med de stora spelarna. Träningen just nu är ”jättejobbig” och det känns i benen. Han vill bli världens bästa spelare, och på frågan om vem det är nu svarar han diplomatiskt ”Förutom Simon (som står bredvid honom) så är det Daniel Narcisse”. Det har krävts en jäkla massa jobb för att komma hit, och han ser fram emot det hela och vill lära och utvecklas.

Sist fram till intervjumikrofonen är lagkapten Olafur. På frågan om hur lång tid det tog att smälta förlusten i våras var svaret givet ”Den är inte smält och gör fortfarande ont”. Med nya tränare tar det tid att bygga en maskin som kan rulla igång och ge resultat. Han som lagkapten känner ett ansvar att hjälpa de nya in i laget. Ny böteskapten efter Johannes är Philip, och nu har taxan höjts. ”Du kommer bara försent en gång!”. Spelarna är hungriga och längtar till premiären. Bara man pratar om det så känns det i magen. Något som vi supportrar bara kan instämma i. En vecka kvar till avkast, med premiär på tisdag mot det lag vi mött flest gånger av alla lag i Arenan, sjutton matcher totalt. Facit på det? Tretton vinster och fyra förluster.

Nu är snart alla förberedelser gjorda, så tvätta och stryk era orangea tröjor (eller köp en ny för årets tröjor är vansinnigt snygga), öva upp era stämmor, värm upp handflatorna och ge järnet i varje match, följ med på bortaresorna och bär laget till nya framgångar för

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar