Nu är seriesegern nära!

IFK-ÖHK, 150303, 31-16 (15-9)

Tja, allt annat än en seger för IFK hade varit ett givet bragdguld för Önnered (skojade bara, alla vet ju att det bara är skidåkare som kan få bragdguldet). Önnered kämpade heroiskt idag, men med bara två avbytare så fanns det bara ett enda spännande moment:

  • Hur länge skulle Önnered orka innan IFK sprang ifrån?

Det var jämnt i 12 minuter till 4-4. IFK ryckte till 8-4, men Önnered ville inte ge sig utan kamp och gjorde tre raka mål. En time out av Ola styrde upp det hela, och IFK kunde gå till halvtidsvila med 15-9 efter fyra raka mål de sista tre minuterna.

I andra halvlek var det Önnered som började bäst. De gör 5-1 på 10 minuter och ny time out av Ola. Därefter kom svaret på vår fråga: 40 minuter och 19 sekunder (då gjorde Önnered 16-14). Sedan gjorde IFK 13 (!) raka mål och nästa Önneredsmål kom 58:08, dvs. en måltorka på nästan 18 minuter. IFK visade stor spelglädje och slog aldrig av på takten och vinner med 31-16.

Pris som bäste spelare i båda lagen gick till varsin målvakt, vilket var självklart.

  • Gör man bara 16 mål på en match har ingen utespelare storspelat.
  • Släpper man bara in 16 mål på en match har målvakten storspelat.

Glädjeämnen i IFK:

  • Juniorerna Nyström&Nilsson som tog för sig, både i anfall och försvar!
  • Daniel Lindgren tillbaka i spel! Härligt!
  • Albin Lagergren bäste målgörare med åtta mål!
  • Leo Larsson är i god form, precis som Dahl var i förra matchen. Det är viktigt med två målvakter i form inför slutspelet!

På fredag är det fest i Arenan, som alltid vid fredagsmatch, när Ricoh står på menyn! Dessutom innebär en seger att IFK tar första seriesegern (i högsta serien) sedan 1953! Det har alltså gått 62 år, räck upp handen alla som upplevt en serieseger i högsta serien för IFK. Att dessutom få uppleva det i en fullsatt, kokande, brandgul Arena kommer att bli något att berätta om för barnbarnen. Det kommer att bli alldeles galet (pressens favoritord) hysteriskt! IFK, tanka upp barerna och nr 8, fyll fickorna med 50-lappar! Det kommer inte att vara läge att fippla med plastkorten, köerna kommer att vara långa och törstiga!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar