Nu börjar det!

Efter ännu en bra match från IFK och ett väldigt bra försvarsspel så lyckades man säkra andraplatsen som får ses som ett godkänt resultat. Vi går nu in i ett slutspel där vi har hemmafördelen hela vägen till en eventuell final, och där vet alla hur det kommer se ut om vi är där.

Matchen igår kändes stabil rakt igenom och man var aldrig orolig att RIK skulle knipa någon poäng trots att man fick anfalla i 2 minuter varje anfall. Guif gjorde som väntat jobbet mot ett färdigspelat Drott, även om man var illa ute under första halvlek så lyckades man vända och vinna komfortabelt.

Det betydde att Guif fick välja kvartsfinallag först och man tog utan att tveka RIK som väntat. När det var IFK:s och ”Ola den allsmäktiges” tur så föll valet på Hammarby, inte helt väntat men för att vara ärlig så skiljer det väldigt lite mellan HK Malmö och Bajen. Vi går in som favoriter i mötet och ska självklart gå vidare men man ska inte underskatta Hammarby, man har hotat alla lag i år och spelat jämnt med IFK 2 gånger.

En annan glad nyhet är att IFK gjort klart med sitt andra nyförvärv i, Christian O Sullivan. Välkommen till IFK Kristianstad!, läs mer på: http://www3.idrottonline.se/IFKKristianstad-Handboll/Nyheter/Egnanyheter/ChristianOSullivantillIFKKristianstad/

SUPPORTERRESA!
Vi i Södra Kurvan hade efter matchen ett litet möte där vi diskuterade eventuell resa till Stockholm på onsdag. Vi har bestämt att vi hyr minibuss/bussar vilket är det billigaste alternativet. Vi har i nuläget bokat 1 minibuss men kan boka fler vid intresse. Avfärd mot Stockholm kommer bli 11.00 med ett snabbt stopp på vägen. Vi kör efter matchen raka vägen hem vilket gör att vi tippar på att vara hemma runt 3-halv 4.

Vi har bestämt att vi står för halva kostnaden vilket gör att man får biljett+resa för 200 kr. Är du intresserad av att följa med till Stockholm så maila oss på sodrakurvan@gmail.com. Vi har i nuläget en chaufför, så är du intresserad av att köra en eventuell andra-buss eller dela jobbet säg till! (Sista anmälningsdag, måndag, 12.00)

KVARTSFINAL 1, 12/4.
På lördag börjar det! Säsongens första slutspelsmatch spelas hemma inför fullsatta läktare. Men inte nöjer sig Södra Kurvan med det, vi tänker stötta vårt lag extra mycket genom att arrangera ett tifo! Till detta behöver vi några hjälpsamma själar som är villiga att hjälpa till. Är du intresserad av att hjälpa till under tifot och kan tänka dig att komma till arenan en timme innan matchstart, vänligen kontakta Tobias Johnsson(tob.johnsson@gmail.com) och anmäl ditt intresse. Det finns inga större krav på tidigare erfarenhet, enbart en vilja och ett brandgult hjärta! Väl mött! Framåt brandgult!

Nu går vi in i slutspelsbubblan och hoppas vi står som segrare den 24:e maj!

/André Sjöberg, Södra Kurvan

Lämna ett svar