Nu kör vi!

IFK-HIF, 150404, 24-22 (12-7)

Kvartsfinal 1, 1-0 till IFK

Då var den långa transportsträckan i form av Elitserien slut, och slutspelet är igång. För första gången på länge hade IFK en intakt trupp att ställa på benen. Känslan är att de inte ännu riktigt spelat ihop sig som ett lag på nytt. IFK var fullständigt överlägsna under serien, men hade inte riktigt den nivån idag.

Starten kunde dock knappast blivit bättre . Markus Olsson visade varför han fick spela VM och gjorde matchens första tre mål. Efter en kvart stod det 7-1 till IFK och Hammarby tog time out. Försvarsspelet var förtsklassigt och Hammarby kom ofta inte ens till avslut. Framåt kunde det varit ännu bättre för IFK. Målen kom, men där fanns också många bortslarvade kontringar efter Leos räddningar och snabba utkast.

Det svänger snabbt i handboll, IFK missade friläget till 11-4, istället blev det kontring där Jepson fick en utvisning och straff emot sig.  Detta gjorde att Hammarby kunde närma sig. Bland annat tack vare flera onödiga utvisningar av IFK, med efterföljande straff. Paussiffrorna skrevs till 12-7, en ledning som borde varit större.

Andra halvlek börjar så klart med straff och 2 min på en IFKare, och Hammarby kan krympa underläget till 3 mål, 12-9. Därefter rycker IFK på nytt till 8 måls ledning som mest, 21-13 med 14 minuter kvar, och där borde matchen stängts. Men även om ledningen krympte gav IFK aldrig Hammarby någon chans att komma ikapp, . En vinst med 24-22 brukar tyda på en jämn match, men så inte idag. Hammarby gjorde 2 mål sista minuten när matchen nu var stängd. Hade IFK gjort dem istället hade det blivit en stabil sexmålsvinst. IFK sparade på krafterna tills kvartsfinal nr 2, i Eriksdalshallen på tisdag.

Sammanfattningsvis var IFK klart bättre än gästerna idag. Leo storspelade bakom ett grymt försvar. Framåt var det trögt och målen kom oftast efter enskilda prestationer. De få gånger IFK satte full fart i det uppställda anfallsspelet hängde inte Hammarby med.

Men det delas inte ut några medaljer efter matcherna, så IFK gjorde rätt som sparade på krutet. Nu låter vi detta vara vår lägstanivå. Det finns mycket kvar att ta av, och snäpper vi upp det några hack varje match kommer det att räcka hela vägen till Göteborg den 24 maj. Det är där och då IFK ska spela sin bästa match för säsongen!

Priset som bästa spelare gick helt rättvist till Markus Olsson, men han var inte bäst i kväll. Inte heller Påsk-Krutis som inte ville lämna planen efter timeouten var bäst. Det var givetvis publiken, anförda av Södra Kurvan. Magisk stämning i Arenan!

Nikolas Larsson innan matchstart: Nu kör vi!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar