Öde gapar läktarna

IFK Kristianstad – Sporting CP, 27-32 (11-16, 16-16)

EHF European League, omgång 4
Kristianstad Arena, publik 0 och intet (förutom de tappra själarna i restaurangen)
24 november 2020

Premiär för IFK mot ett portugisiskt motstånd. Stärkta av bragden i Frankrike för IFK och Alingsås skrällvinst tidigare ikväll mot Magdeburg fanns en förhoppning av två nya poäng in på europakontot.

Det börjar bra med Markus som efter en halvminut stänker i 1-0. I följande anfall vräker sig två IFKare mot en ledig boll så Johan Jepson antagligen fick en tår i ögat, men med millimetrar till godo tar en portugis bollen. De tar sen ett avslut från dålig vinkel som tar i stolpen, men sen i ryggen på Gustaf och i mål. Gustaf räddar nästa anfall men en passningsmiss i kontringen ger motkontring och portugisiskt mål. IFK hänger med till 3-3 men slarvar sen bort flera anfall och gästerna glider ifrån till 6-12 som mest innan IFK vaknar till. Chansen finns till ett hyfsat underläge på bara 2-3 mål i paus, men Sporting kan efter flera missade inspel till linjen av IFK öka på till 11-16 i halvtidspausen. Ingenting talar för poäng ikväll för IFK.

Andra halvlek börjar betydligt bättre med ett bra brandgult försvarsspel. Med lite tur lyckas Sporting hålla avståndet ett tag, de får in bollen trots bra försvarsspel av IFK. Men sen börjar en mäktig upphämtning med stöd från en av logerna. Några av spelarfruarna anförda av Tinna och Andrea (Ólafurs och Teiturs respektive) har hämtat Södra Kurvans trumma för att mana på manskapet. Eva ansluter från restaurangen med megafonen. Och det ger effekt, med dryga kvarten kvar sätter Ólafur bestämt 20-21. Kan ni föreställa er hur Arenan hade kokat ett vanligt år? Nu kokar det inte alls eftersom läktarna gapar tomma. Gästerna tar time out, och den får vi nog klassa som den mest lyckosammaste i Arenan på år och dag. Sex raka mål på sex minuter ger 20-27 med tio minuter kvar. Tungt, tungt, jättetungt för IFK. Ett sista ryck genom några kontringar ger kontakt i slutet, men Sporting är ett rutinerat gäng och kan hålla undan. IFK testar sju mot sex-spel i slutet vilket gör att Sporting kan göra mål i tom bur. Andra halvlek slutar som den första, med ett femmålsunderläge.

Vi bryter ihop och kommer igen, för det finns bara ett läge:

FRAMÅT KRISTIANSTAD

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar