Ojämna lag, blanda om!

LUGI HF – IFK Kristianstad, 4-59 (1-29, 3-30) #alternativfakta

Handbollsligan, match 29
170324
Publik: 3 137 varav ca. 700 orangea

För den som är petnoga kan vi fastställa resultat till 19-29 (11-15, 8-14) men det väsentliga i kväll är krossen och den i praktiken säkrade seriesegern! Tre poängs ledning och tre matcher kvar!

Förfest en fredag på E22 är aldrig fel. Det orangea tåget provkörde sträckan ner mot finalarenan i Malmö. Säkerligen minst 700 orangea på plats, en publik som vissa lag har på hemmaplan. LUGI-klacken kämpade tappert ett tag, men ikväll var det inget snack. Vi var störst, bäst och vackrast både på plan och på läktarna!

Anfall är bästa försvar tänker LUGI och går ut hårt i början, eller i alla fall Simon Jeppsson som inledningsvis gör mål i varje anfall. LUGI tar ledningen med 4-2 innan Nebojsa växer till en gigant i mål och får grepp om Jeppson. 5-4 efter 10 minuter blir 5-7 efter 15 minuter och LUGI tvingas till timeout. Sju minuter senare är det dags för ny LUGI-time out vid ställningen 6-12. LUGI byter målvakt och Oscar Jensen får en bra start med några räddningar. Det ger LUGI lite ny luft och de kan krypa närmare så i paus står det 11-15, en inte helt i betong gjuten ledning.

Förhoppningen är att IFK skulle avgöra matchen tidigt för min röst kan aldrig kunna hålla i 60 minuter. Lite doping i pausen med en kall öl ger ny energi, men köerna är långa i baren. I Bibblan dricker man vin och betalar med kort, och då tar det tid.

Starten på andra halvlek följs från toakön i baren. LUGI börjar med boll och reducerar till 12-15 (svårt att avgöra efter publikjublet med så många orangea på plats) men sen gör IFK fyra raka mål till till 12-19 och matchen är avgjord. Det inser även Tomas Axnér som tar sin sista desperata timeout efter bara 4 minuter in i andra halvlek. En utvisning på Arnar ger LUGI falska förhoppningar om en återkomst i matchen, men IFK fortsätter att glida i från. Med kvarten kvar gör Nebojsa en mäktig dubbelräddning vid 15-24. IFK maler på på plan och Södra Kurvan dominerar på läktarna. Mästarna från Skåne, här är vi! dånar matchen ut. Det enda att rapportera från avslutningen är strypgreppet fråm Milosevic på Inge Aas med 1,5 minuter kvar. Sista minuten kör klacken Upp och stå, för IFK!, med andra ord är alla matcher i Skåne hemmamatch för IFK.

Match på onsdag hemma i Arenan mot Alingås, en match då många trott att hemmasviten ska spricka. Efter dagens match är det inget tvivel, den hemmasviten kommer att bestå. Den enda hemmasviten som är historia är  LUGIs, den slutade på schyssta 14 men långt ifrån 41!

MÄSTARNA FRÅN SKÅNRE, HÄR ÄR VI!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar