Ömsom vin, ömsom vatten

Åhus Beachhandboll, Elitklass

Omgång 1, 21 juli
IFK lag 2 – HK Malmö, 12-11
IFK lag 1 – SG Flensburg Handewitt lag 1, 11-14

Då var även IFKs A-lag i gång i sanden. De båda lagen bjöd på olika konfekt, helt i linje med sina lagnamn. Lag 2 har för övrigt Lasse Olsson, IFKs nya assisterande tränare, som lagledare.

Lag 2, Det toppade laget, startade med ett bra tempo. Missar visserligen uppkastet med vad gör det när Kappelin presentar sig direkt med sin första räddning i sitt nya lag. Anton Persson öppnar målskyttet och IFK håller hela tiden en uddamålsledning upp till 6-5 efter halva matchen. Kappelin med två räddningar och mål i tom malmökasse. Filip Moberg Andersson mål på genombrott och lobbmål av Helge Freiman i väst. Nu växlar laget upp i vanlig IFK-ordning och tar en tvålmålsledning och är på gång att rycka, men schabbel hindrar dock en större ledning och Malmö bjuds in i matchen igen. Deras stora vapen är Fredrik Petersen som gör i stort sett samtliga deras mål. Slutet blev onödigt spännande, men det är väl så det ska vara när IFK spelar. Ledning 11-10 och i anfall i slutminuten. Men istället för att stänga matchen schabblas bollen bort och Malmö kvitterar 11-11- Ett sista anfall hinns med och med endast några sekunder kvar får Anton Persson fritt på vänsterkanten. Tre steg inåt mitten för att döda av tiden innan han hänger in matchvinnande 12-11.

En bra start för Lag 2. Vinst och laget är i gång, och samtidigt medvetna om att det inte går att slappna av.

Lag 1, The underdogs

Lag 1 verkar satsa på att kunna slå underifrån i turneringen, och invagga övriga lag i en falsk trygghet. Tempot var mil ifrån vad Lag 1 höll i sin match och matchens fem första minuter lämnar vi därhän. Det går inte att stå still och spela beachhandboll, särskilt inte om det är Flensburg man möter. 9-1 till tyskarna efter halva matchen! IFK började därefter äntligen få lite fart på fötterna och då kommer man till betydligt bättre lägen. Andra halvan av matchen var betydligt bättre och IFK vinner de sista fem minuterna med 10-5. Givetvis till viss del beroende på att Flensburg slog av på tempot och skärpan. Siffrorna snyggades till till 14-11 till Flensburg, vilket IFK ska vara nöjda med.

Ingen bra start för Lag 1. Ola har lite att jobba med inför kommande matcher.

/Daniel

 

Lämna ett svar