Opp i topp

Redbergslids IK – IFK Kristianstad, 25-31 (15-14, 10-17)

Handbollsligan, match 3
Lundenhallen, publik 50
26 september detta märkliga år 2020

Det blir en miniblogg på denna match som jag såg först i efterhand efter ha varit på USM i Karlshamn med Åhus Handboll PA (Pojkar A, 16-åringar).

Match borta mot Redbergslids IK, som börjat serien med två förluster medan IFK börjat med två vinster. IFK är storfavoriter med andra ord. Fast ett bra tillfället att möta IFK är på hemmaplan mellan två europeiska cupmatcher. Då har det hänt att IFK inte riktigt kunnat ställa om skärpan och fokuset för serielunken.

Redbergslids IK gör första målet och är i ledning 1-0 i nio sekunder innan Òlafur kvitterar. Första halvlek ser betryggande ut för IFK med fem måls ledning efter kvarten spelat. Men IFKs måltorka i slutet av halvleken med endast två mål de sista tio minuterna släpper in hemmalaget i matchen.  Med 14 sekunder kvar till pausvilan återtar RIK ledningen, 15-14, och som varar halvleken ut. Totalt är de i ledning under första halvlek i 23 sekunder.

I andra halvlek följs lagen åt i femton minuter, innan IFK visar var skåpet ska stå. Espen stänger igen, och nu är det istället hemmalaget som endast gör två mål sista tio. Teitur fastställer slutresultatet till 25-31.

Tre matcher, tre vinster gör att IFK går upp i serieledning, på bättre målskillnad än IFK Skövde. Även LUGI är utan poängförlust, men har en match mindre spelad (möter IFK Ysta imorgon söndag).

Den sorgliga visan fortsätter med ett hemlöst RIK. Nu är de förvisade till en (förvisso nybyggd) gympahall på en förortsskola. Maxkapaciteten spelar mindre roll nu när Regeringen lagt en död hand över all kultur och idrott med maxtaket på 50 åskådare, men normalt får det vara max 500 i Lundenhallen. Samma maxantal som i Furutorpshallen där Vinslövs HK inte får spela i Allsvenskan. De måste spela i en hall med 600 i publikkapacitet!?

Nu blickar vi framåt mot den ack så viktiga, vinna eller försvinna-matchen hemma i EHF EL-kvalet på tisdag. Oavgjort räcker för avancemang, men för våra nervers skull är en klar seger att föredra.

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar