Orutinerat

LUGI – IFK Kristianstad, 26-25 (15-12, 11-13)

Handbollsligan, match 3

Den värsta förlusten av alla är en uddamålsförlust i biblioteket. Ännu värre när IFK hämtat in ett tremålsunderläge och går för en tremålsledning i slutet men passar fel. Hoppas det är dryga böter på bortkastade bollar. Ja, ja, visst är det inte nu som SM-bucklan delas ut, men det hjälper föga för kvällen. Förlusten sätter vi på kontot orutin och ej samspelt lag, dvs saker som är rimligtvis borta när slutspelet börjar i vår. En match vann IFK i alla fall i kväll, publikmatchen.

IFK börjar matchen med Leo i mål och tar ett visst kommando. Tollbring sätter 2-4 i tom bur när LUGI försöker med 7-6-spel och Tim går på kontring för 2-5 men skjuter över. En kvart in i matchen kvitterar LUGI på straff, 7-7. Lagen följs åt till 11-11 med fem minuter kvar av halvleken. LUGI har levt högt på inspelen på linjen som gav mål eller straff. IFK har levt på individuell skicklighet istället för ett lagmaskineri. Missade IFK-avslut gör att LUGI kan gå till ledning med en otäck tremålsledning, inte helt rättvis. Värst är att Olafur haltade av planen med misstänkt stukning och kan inte spela mer idag.

I andra halvlek håller LUGI sin tremålsledning i sju minuter. Tio minuter in halvleken gör Tim 18-17 och LUGI gör ett stegfel. I anfall för kvittering kastar IFK bort bollen och LUGI gör 19-17, men fyra raka IFK-mål på fem minuter vänder på matchen och IFK leder med 19-21. En tvåmålsledning som IFK håller i 10 minuter och med sex minuter går IFK till anfall för en tremålsledning. Men en pass rakt i armarna på LUGI (dumt att skriva på Twitter innan match att man tänker slå den passen) ger 22-23 istället för 21-24. Många tekniska fel under matchen men just den kostade troligen IFK ett eller två poäng. Kvällens utropstecken i orange, Philip Henningsson, sätter 24-25 på egen hand med två minuter kvar, men sen avgör orutinen. IFK drar på sig en onödig utvisning när LUGI kvitterar och i följande anfall tar IFK ett dåligt avslut och missar målet. Med en man mer kan LUGI enkelt ta ledningen med 21 sekunder kvar. IFK tar timeout men kommer aldrig till ett bra läge. Tollbring drar ett lågt skott men bollen går inte in.

Tråkigt med förlust och tråkigt med domare som blåste för precis allt och lite till. Blir inte lätt för IFK att växla om till Champions League på söndag där det tillåts betydligt tuffare spel.

VI bryter ihop och kommer igen. Tyvärr dröjer det 14 dagar (!) till nästa match i Handbollsligan så vi vänta på en välgörande seger. Märkligt att det skall gå två veckor mellan två matcher. Det beror inte på Champions League, för där är det bara en match (nu på söndag).

På söndag väntar alltså Vardar hemma i Arena i Champions League. Det blir tufft, särskilt om Olafur inte har återhämtat sig från kvällens skada.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar