På väg uppåt!

IFK Kristianstad – Ysta Vit, 31-27 (18-14, 13-13)

IFKs Skånska Resa, stopp 5
Kristianstad Arena, publik 4 241
16 december 2019

Ysta Vit på besök i Arenan, de två poängen in på kontot kan man fira redan i förväg så det gjorde jag. Alltid lika trevlig att äta och dricka gott i en loge eller i någon av restaurangerna innan match. Ysta vann sina första två besök här (23 november 2010, 26-28 samt 30 november 2011, 20-21). Därefter har IFK en svit på numera fjorton raka vinster hemma mot Ysta Vit!

Segern är vår!

Bra tryck redan innan matchstart med en bit över 4 000 på läktaren. Kul också att Ystas supportrar White Angels nu blivit så pass gamla så de får följa med på bortamatcher även om det är skola i morgon.

Ysta får börja med boll och gör också matchens första mål. Teitur försöker knorra in kvitteringen, men det går inte alls. Istället får gästerna en tvåmålsledning efter en retur på en stolpträff av Super-Mario. Teitur får en ny chans och håller sig till ett säkert kort, han dundrar in bollen i mål. Förra matchen var det också han som fick visa magrutorna efter att fått tröjan sönderdragen, nu är det Adams tur att visa magen. IFK bryter och Alfred kontrar in 2-2, och Ólafur ger IFK sen ledningen med 3-2. Richard ger oss ett par chanser till större ledning än så, men istället kommer 3-3 och faktiskt även 3-4 som blir 4-5. Hemmakvitteringen kommer efter att Philip på egen hand snurrar upp hela Ystas högerflank, vilket ger öppen gata för Alfred till 5-5. Richard räddar skottförsök från Kim Andersson och skickar bollen till till Alfred (snabbast i ligan?) som i dålig vinkel på väg bort mot entrén lugnt, stilla och ytterst elegant lobbar in 6-5. En tvåminuters utvisning på just Philip efter tio minuter gör att Ysta kan kvittera till 6-6, men sen var det slut på det roliga för dem ikväll. IFK gör tre raka mål till 9-6, endast avbruten av Adam som återigen får visa magmusklerna efter att Ysta på nytt dragit sönder hans tröja. Kan de inte få honom så försöker de i alla fall få hans tröja. Men de får väl göra som alla andra, köpa en egen tröja med tryck hos Carola i shopen. Domarna tycker det är för dåligt tryck i ladan så de dömer straff till Ysta efter en räddning av Richard från ett Ystaläge på linjen, vilket buas ordentligt. Teitur har nu nåtts av beskedet att han inte blir uttagen till Islands trupp till handbolls-EM, så han behöver inte spara på krutet. 10-7 drar han från 10 meter rakt upp i nättaket. VAR ÄR BOLLRADARN? 11-7 på kontring, vi har sett det förut, Ólafur till Adam som helt fri gör 11-7. Time out av Ysta efter en kvart, för att låta spelarna vila lite. IFK är på väg att rinna ifrån, men de berömda marginalerna håller kvar Ysta ett tag till. Philip prickar ribban med en man utvisad vilket ger 11-9 i tom bur. Timeout av IFK för att styra upp det hela, och in med Simon i försvaret. Ysta får nu springa i bågar men får sällan svaj på IFKs försvar. IFK kontrollerar matchen och glider iväg till halvtidsledning 18-14, vilket kanske borde varit något större men några missar framåt sätter stopp för det. Sista målet görs av Philip i slutsekunderna. Det är hans mål nummer 200 i Arenan, han är den tionde spelaren som gjort så många.

Det stora rycket kommer istället i inledningen av andra halvlek, där vi har en sjumålsledning efter sex minuter och Ysta får kasta in timeoutkortet igen. De får desperat testa nödlösningarnas moder i handboll, att spela sju mot sex. Lyckosamt några anfall, men det funkar inte i längden. Särskilt inte när Adam helt frankt plockar bollen från deras mittnia och enkelt sätter 25-18 i tomt mål. IFK kontrollerar matchen ändå i kaklet, även om Ysta i slutet kan putsa till siffrorna med matchens tre sista mål, till 31-27. De hade chans på ett ytterligare, men glömde bort att avsluta i matchens sista anfall.

Två poäng in på kontot och IFK upp på tredjeplats. Vi noterar också Antons säkerhet från straffpunkten, fyra mål på fyra straffar. Nästa stopp blir säsongens tredje möte mot Ysta Vit, denna gång nere i Ysta (vi har ännu inte mött GUIF eller Sävehof en enda gång!). Så häng med på IFKs Skånska Resa, för vi behöver just ditt stöd på läktaren!

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar