Pass bakom ryggen till Källman

Pick Szeged-IFK 35-28 (19-14, 16-14)

Champions League, omgång 5

Efter gårdagens vansinnesdåd i Paris var jag inställd på att lägga ner det mesta den här helgen, inklusive bloggskrivandet. Allt är ju bara världsligt i relation till de fasansfulla scenerna som utspelade sig runt om på olika sorters nöjesetablisemang i Paris. Men med nu snart ett dygns reflektion är det ju precis tvärt om. Vi får inte låta mörkret vinna, vi ska fortsätta att leva våra liv fullt ut där nöjen är en viktig del. IFK sprider glädje, kärlek och ett budskap om tolerans, och det behöver vi nu mer än nånsin.

Borta mot ungerska Pick Szeged är inte matchen vi räknar med att ta de poäng som krävs för avancemang. Förlust med 8 mål var ett ganska väntat resultat, fast känslan är att vi borde stått upp bättre och med alla på topp kunde det rent av blivit poäng. Saknaden av O’Sullivan är stor, det blir mindre hot framåt utan honom som spelmotor. Men skador hör handbollen till och andra måste då kliva fram. Fram till minut 23 och från minut 32 spelade vi två oavgjorda perioder (12-12, 14-14), men niominutersperioden däremellan förlorade vi stort (9-2).

Matchen började bra med räddning för Simic och sedan Jamali som bombade in matchens första mål. Två bortkastade kontringar och ett missat avslut för annars så säkra Björnsen gjorde att hemmalaget hade en ledning med 6-2 efter 10 min. Deras specialare var pass bakom egen rygg ut till Jonas Källman på vänsterkanten och mål. IFK tog timeout för att ordna upp det hela. Men spelet börjar med miss av Jamali, 2 minuter på Lindskog och en straff hårt dömd till Pick Szeged. Men Simic räddar då sin andra straff ikväll! IFK vinner utvisningen med 3-1 efter räddningar av Simic, två kantmål av Tollbring och kontring av Björnsen. Simic gör sen sin tredje straffräddning (av tre möjliga!) och räddar japan från Källman. 7-6  efter en kvart blir dock snabbt 11-7 efter slarviga passningar i anfallet. Men då vaknar IFK på allvar och visar att vi faktiskt hör hemma i handbollens finrum, fem mål på tre minuter ger likaläge 12-12!

Men så kom de katastrofala sju sista minutrarna av den första halvleken där gästerna skaffade sig en pausledning med fem mål, 19-14. Detta brukar dock vara upphämtningsbart i handboll, men det kryddades med en onödig IFK-utvisning med fem sekunder kvar. Det innebar att andra halvlek inleddes med en man mindre och hemmalaget utnyttjade detta och vann utvisningen med 2-0. Den hastiga och lustiga sjumålsledningen för Pick Szeged förvaltade de sedan lugnt och tryggt matchen ut till 35-28.

Hemma är IFK ett annat lag, och med 5 000 orangea fans i ryggen istället för 3 000 blåa mot oss finns det definitivt en chans till en liten skräll och ett övertag mot Kolding och Montpellier, så alla till Arenan! Vi behöver mer glädje i världen och vi får detta av IFK, så alla till Arenan nu på onsdag för då är det returmatch mot Källman & Co.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar