Plats för valfritt superlativ

IFK-AHK, 150208, 30-26

19 raka vinster efter en styrkedemonstration mot svenska mästarna Alingsås! Att det var AHK som var på besök förstod man om inte annat ganska omgående, redan efter en minut var det utvisning när de bevisade att de gillar att knuffa IFK-spelare.

IFK sätter full fart redan från början och det är ingen tvekan om att rekordsviten kommer att utökas. Att AHK väger för lätt visar sig symboliskt när de hänger i klasar på Pettersson som ändå snurrar runt på linjen och trycker in bollen i mål. Att AHK var ett slaget lag efter 15 minuter visar sig symboliskt när de helt missar målet på en straff.

IFK bombar på friskt och efter 15 minuter och 10-5 tar gästerna sin andra (!) time out och byter även målvakt. Det hjälper föga för IFK gör i princip mål i varje anfall. Inte särskilt många från kanterna, men det beror nog mest på att bollen inte hinner ut dit innan IFKs växlar rivit hål i Alingsås försvar stora som tomrummen på läktarna i Halmstad Arena. Ja, ni fattar.

Alingsås försökte på samma vis men de kom inte en millimeter. Deras mål var antingen individuella prestationer eller kom på en av de många straffarna de fick. Var det inte täckning innanför av IFK så var det en vänlig kram på mittsexan som ogillades av domarna. Ett par onödiga utvisningar av IFK i slutet av första halvleken hindrade det stora rycket. Med 15 sekunder kvar av halvleken stod det 16-10, men Albin och Jerry hann ändå med varsitt mål! 18-10 i paus.

I halvtid körde vi ett IFK-inspring med elitserieklara Kristianstad HK! IFK joggar in på sitt inspring, i KHK promenerar man in (enligt Kik för att de pga. skaderisken inte fick jogga i högklackat). Är man klar seriesegrare i början av februari så behöver man inte ens jogga. Stort grattis KHK, om några år utmanar ni Sävehof om SM-guldet!

Andra halvlek rivstartar med dubbelräddning av Leo och kontring av Jepson till 19-10 och några minuter senare sätter Björnsen 20-10 och matchen känns definitivt avgjord. Men nu stundade en period av bortslängda bollar (Cederholm trodde det var LMM vi hade som V6 istället för Jepson), slarviga uppspel och onödiga utvisningar i kubik. 21-12 blev på 10 minuter 24-21. Men vi orangea supportrar hann aldrig bli oroliga. Lindgren tog Time out och styrde upp spelet och samtidigt tröt orken för gästerna som inte gjorde mål på 8 minuter. Sista 10 minuterna var ren defilering av IFK som kunde/borde haft större segermarginal, men det kan vi ta en kväll som denna.

IFK, Bäst i Sverige!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar