Räkna ALDRIG ut IFK!

Åhus Beachhandboll, Elitklass

Dag 2, 170722
Omgång 9 (sista)

IFK Ysta – IFK Lag 2, 12-13
Hammarby Bajen – IFK Lag 1, 7-14

IFK Lag 2, Det toppade laget

Dags att runda av promenaden i sanden för IFKs bägge lag i beachhandbollens elitklass. Först ut är lag 2 som tar sig an IFK Ystad, en match där IFK endast var i ledning någon tiondel. Men är det rätt tiondel, så räcker det.

Helge tar uppkastet mot IFK-bekantingen Johan Nilsson och det blir Johan som vinner detta. Ysta tar ledningen med både 1-0 och 2-0 efter stolpträff av Filip. Revanschen kommer omgående genom att han sätter 2-1, 2-2 och 3-3. Lagen följs åt till slutminuterna upp till 9-9, hela tiden med Ysta i förarsätet. De tar ledningen och IFK kvitterar. Någon bytte ut bollen mot en tvål som skickas runt en stund på planen i två anfall. IFK är nära att få tag på den men lyckas inte och Ysta sätter till slut 10-9. Kvitteringen uteblir när Inge drar bollen i stolpen, och Ysta går upp i en tvåmålsledning, 11-9. Filip prickar också stolpen och Ysta går för att stänga matchen, men Richard räddar. Inge reducerar till 11-10 och Ysta vill inte vara sämre utan nu prickar de stolpen. En minut kvar och Anton går på genombrott efter att snurrat upp hela ystaförsvaret, men snurrade upp sig själv också och drar bollen klart över. Ysta gör 12-10. Med 30 sekunder kvar reducerar Inge till 12-11. IFK kör högt försvar ändå upp till Ystas straffområde, vilket stressar dem. De tappar bollen och Filip sätter kvitteringen 12-12 med 10 sekunder kvar. Ysta försöker med ett källarskott från halva plan, men det dämpas av IFK-muren så Richard kan fiska upp den och skicka bollen mot tomt mål. Slutsignalen går efter bollen passerat mållinjen, men innan den trillat ner i sanden. Vinst med 13-12 för IFK Lag 2, efter tre mål i matchens sista 30 sekunder. Räkna ALDRIG ut IFK!

IFK Lag 1, The Underdogs

Mot Hammarby Bajen fanns det ingen möjlighet att leva upp till sitt namn. Hammarby Bajen var tokjumbo med 0 poäng på 8 matcher, och inget talade för att de skulle ta poäng i sista matchen.

Mario vinner uppkastet och Olafur kliver rakt fram och trycker in 0-1. Hammarby Bajen följer IFK upp till 4-4 efter att Leo gjort mål i tom bur och Olafur klivit igenom två gånger till. 4-5 sätter Leo i tom bur, Hammarby Bajen försöker en ballongpass ut på kanten men Viktor sträcker upp handen, tar bollen och skickar den i tomt mål, 4-6. Leo har hittat rytmen och sätter både 5-7 och 6-8 i tom bur med halva matchen spelad. IFK är större och tyngre och gör sex mål i rad (från 6-7 till 6-13). Målkavalkaden avslutas med en blindpass bakom ryggen från Albin (vem annars) till Johannes (vem annars) och matchen slutar 7-14.

Gruppspelet är avklarat och nu blickar vi fram mot slutspelet.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar