Rättvist

Meshkov Brest – IFK Kristianstad, 32-23 (15-11, 17-12)

Champions League, omgång 10
Vitryss… förlåt Belarus
2 mars 2019

Då var äventyret ute i Europa över för i år. Just nu känns det bittert, men med lite distans känns det nog betydligt bättre. Vi får inte glömma att det var ingen dålig grupp vi hamnade i, den andra gruppen var betydligt överkomligare. Ändå levde hoppet en bit in i andra halvlek i sista matchen.

Men vi mötte ett bättre lag ikväll, som vinner varje halvlek med fyra-fem mål fullt rättvist. Och vi hade inte marginalerna med oss som vi hade behövt, varken framåt eller bakåt. Men även med de marginalerna med oss hade det antagligen inte blivit vinst ändå för hemmalaget var större och bättre än oss. Dock inte snyggare, men det ger ju inga pluspoäng i tabellen.

Svårt läge också med en helt ny tränare som inte hunnit få grepp on laget och satt sin prägel ännu.

Nu blickar vi framåt mot Handbollsligan för serieseger och SM-slutspelet för det nionde guldet och nya tag i Champions League nästa år. Det ser vi med spänning fram emot, då har Ljubo fått mer tid på sig att forma laget.

Jag hade önskat att handbollen hade haft samma system som i fotbollen, dvs att lag som inte går vidare från gruppspelet i Champions League får en ny chans i cupen under. IFK hade haft en god chans på Final 4 i EHF-cupen.

Nu kör vi ända in i kaklet, både på plan och på läktarna. Fyll Arenen och häng med på bortamatcherna så skapar vi en god grund för nya europaäventyr.

FRAMÅT KRISTIANSTAD

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar