Returtur

LUGI HF – IFK Kristianstad, 28-32 (15-14, 13-18)
IFKs Skånska Resa, stopp 1
Sparbanken Skåne, Biblioteket, publik ca 1500 varav en tredjedel är orangeklädda
1 december 2019

Etapp 1 på IFKs Skånska Resa, med tio seriematcher i rad i Skåne. Första stoppet blir biblioteket på Sparbanken Skånes lundakontor. Det hävdas att bokläsandet sjunker och därmed även biblioteksbesöken. Men inte i lärdomsstaden Lund, här är över tusen besökare, varav en stor andel långväga från Kristianstad.

Bara en målvakt i spel idag, eftersom Richard blev magsjuk på vägen hit. Bara nu inte hela truppen ligger däckade på onsdag. Uffe Larsson får hålla igen på IFs träningar så hans pågar kan kliva in och ta emot IFK Ysta om det skulle behövas.
IFK börjar bra, och tar hela tiden ledningen, men varje gång lyckas LUGI kvittera tack vare en makalös tur med returerna. Samma tur har inte IFK så det är faktiskt hemmalaget som lika märkligt som oförtjänt kan ta en tremålsledning i slutfasen av halvleken. De har även bud på större ledning än så, men IFK kraftsamlar de sista två minuterna och med någon sekund kvar på klockan trycker Simon in 15-14.
LUGI börjar med boll i andra halvlek, vilket gör att de lyckas hålla undan några minuter till. Men efter sju minuter är det slut på det roliga för dem, när Anton kontrar in 18-19. Lika många minuter till tar det öka på till en tvåmålsledning, 23-25, och IFK är på väg att växla upp. LUGI är helt under isen, och har ett mycket passivt anfall mot ett lika mycket aggressivt IFK-försvar. Det klarar inte domarna av så de ger Olafur utvisning, och vips så bjuds LUGI in i matchen igen. Det blir nu nervöst ett tag. LUGI lyckas göra mål i varje anfall, tack vare returtur, vilket sätter press på IFK att göra mål i varje anfall.
Men det är nog bara vi på läktaren som känner den pressen, för IFK fortsätter med målproduktionen. Tremålsledningen kommer efter en misslyckad japan av LUGI och kontring där Anton fångas in men han passar Adam bakom ryggen och vi har 25-28.
Det klarar inte domarna av så de ger Olafur hans tredje utvisning, och därmed rött kort. En gyllene chans för LUGI att komma igen, men de är alldeles för trötta. Deras skytte slutar allt som oftast i täcket, och det som når fram till mål plockar Leo. 25-28 blir 25-29 på en dubbelkontring. Teitur fångas in men får inte frikast utan döms för fot. Ny chans kommer direkt på en ny kontring och den förvaltar Adam till 25-29. 25-30 kommer sen tror alla inklusive sekretariatet, utom måldomaren som klart och tydligt visar att det är övertramp. Det tar ett tag innan sekretariatet lyckas få rätt resultat på tavlan. 25-30 kommer istället av Anton med enmanskombinationen ”tvålen”. Fippla lite med bollen så fintar man bort försvaret till att gå på anfall, innan man fångar in bollen och gör mål. IFK kan nu rutinerat spela av tiden. Gregor bombar resolut in IFKs två sista mål och matchen slutar 28-32.
En liten tapper tiomannatrupp (Richard sjuk, Leo vilar upp sig, Olafur kvar på röda stolen och Adam på TV-intervju) kan ta emot publikens jubel efter matchen.
Nästa stopp på IFK Skånska Resa blir IFK Ystad i Arenan på onsdag.
FRAMÅT KRISTIANSTAD
/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar