Riktigt bra

Önnereds HK – IFK Kristianstad, 25-36 (11-19, 14-17)

Handbollsligan, match 6
15 oktober 2018

Måndagsmatch borta mot Önnered, där IFK haft problem förut. Upplagt för en påsprungen mina i skarven mellan Champions League och den kommande seriefinalen på fredag. Men det var aldrig någon fara. Spelarna visade både professionalitet och klubbhjärta och vinner stort.

Det är jämnt i knappt tio minuter. Önnered har en uddamålsledning från 1-0 till 4-3, men sen spikar Leo igen holken, utespelarna växlar upp och Teitur plockar fram den stora kanonen. På lite drygt tio minuter gör IFK nio raka mål till 4-12, och matchen är avgjord. Enda spänningen som kvarstår är om det blir en seger med minst 13 mål som krävs för att återta serieledningen från IFK Skövde (som har spelat två matcher mer än IFK). Känslan är att det kommer inte att gå. Det blir svårt att gå för fullt och spelarna tappar ofta omedvetet den hundraprocentiga inställningen vilket gör att det andra laget kan snygga till siffrorna något. Till det kommer flertalet milt sagt hårt dömda utvisningar för IFK som rycker sönder spelet och minskar chanserna till utökad ledning i matchen. Med tre minuter kvar av halvleken har IFK en tiomålsledning med 9-19, men hawaiispel och en utvisning på Emil ger reducering till 11-19. Sista målet kommer i slutsekunderna.

IFK återtar tiomålsledningen direkt i andra halvlek, men det blir inget ytterligare ryck. Lagen följs åt i 25 minuter innan avslutningen på nytt väcker hoppet om serieledning. 23-33 med fem minuter kvar när hemmalaget får en utvisning. Den utnyttjar IFK och det står nu 23-35 med tre minuter kvar. Vi är nu uppe på samma poäng och målskillnad som IFK Skövde, men de har fler gjorda mål så det krävs ett mål till för att gå om. Tyvärr mål för Önnered, men Ludvig replikerar direkt till 24-36 och med en minut kvar av matchen kastar Önnered bort bollen. Anfall för IFK för sereiledning, men ett slarvigt försök till inspel på linjen kastar bort den möjligheten. Istället kan ÖHK fastställa slutresultatet till 25-36.

Matchen kommer mest att bli ihågkommen för de trippla offensiva foulerna inom 30 sekunder. Kommer antagligen att bli Sveriges bidrag till nästa års Oscarsgala. Fast i ärlighetens namn så skulle ju det första läget gett straff till IFK, eftersom Önneredsspelaren genar ordentligt i målgården.

Serieledningen får vänta tills fredag. Då möts ettan Skövde och tvåan Kristianstad i ett spännande kamratmöte. Skövde med Richard Hanisch har varit höstens positiva överraskning i Handbollsligan med sex raka vinster. Upplagt för fest, på plan och läktare. Lördagen ägnas med fördel åt återhämtning i friska luften på Kristianstad fotbollsarena för att se KDFF spela om silverplats i damallsvenskan mot Göteborg och utöka sin hemmasvit (KDFF har aldrig förlorat där). Sen rundar man av helgen med att återigen krypa in i Arenan för att se IFK möta laget som vi en gång i tiden förlorade en SM-final mot, nämligen AIK (året var 1951, fast vi tog revansch redan året därpå).

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar