Säker seger, trots allt

IFK Skövde-IFK Krischansta, 25-30 (13-14, 12-16)

Elitserien, omgång 15

Allt annat än en stabil seger idag hade varit säsongens stora skräll. Serieledaren och regerande svenska mästarna med bara segrar hittills mot nästjumbon utan en enda poäng på hemmaplan. Även om det svajade till någon gång så stod vi ändå där med 2 poäng när matchen var slut.

Tollbring kvar hemma (sjuk) gav Petter Nyström plats i truppen. Förstauppställningen med Johannes och Jepson. Mål i varje anfall gav 4 lika efter 6 minuter, innan IFK som väntat började dra ifrån. Skövde fortsätter dock att göra mål från niometer, men känslan var att de inte kommer att orka i 60 minuter. Kanterna hade Leo stenkoll på, kantläge för Skövde gav kontring för IFK. En kvart in i matchen ordnade Jepson en sturmerfoul, bollen till IFK och läkaren in på plan till skövdespelaren, han är hård vår kapten! 7-9 efter 19 min blev 9-14 på 7 min, bland annat tack vare ett äkta hattrick av Dahlin. Men där och då hände något (bland annat utvisning på Hanisch) för Skövde gjorde 4-0 på halvlekens fyra sista minuter. 13-14 i paus.

Andra halvlek börjar med sturmerfoul av Lagergren, men det reparerar han i anfallet efter med ännu en säker straff. Nästa anfall sätter Hanisch 13-16 i tomt mål (västspelare i Skövde). IFK drabbas av flera utvisningar även i andra halvlek. Känns som att vi vant oss vid ett hårdare spel i Champions League som svenska domarkåren inte verkar känna till. Som närmst kom Skövde bara ett mål i från (18-19 och 19-20). En kvart in i halvleken tar IFK timeout vid 20-22. Viktigt att inte stressa upp sig mot ett motstånd som nu hade allt att vinna och inget att förlora (eftersom ingen räknat med något annat än IFK-seger). En spelare som skaffat sig den angenäma vanan att göra mål i lägen när det är välbehövligt är Marcus Dahlin. Klassikern är att anfallaren skickar upp försvararen på läktaren, för att köpa korv, och sedan göra mål i luckan. Dahlin körde omvänt, han stack själv upp på läktaren och bombade därifrån in 20-23. En  ny IFK-utvisning, denna gång på Pettersson gav ny luft till Skövde som gjorde 22-24 med 12 minuter kvar. Men i anfallet efter avgjorde Lindskog matchen med att sätta 22-25 och samtidigt fixa en skövdeutvisning. Några minuter senare stod det 23-29 och matchen slutade sen 25-30.

Bästa kristianstadspelare var Dahlin, tätt följd av Victor Röxner som hade ett fint skytte från nio meter. Cederholm spelade inte alls och det är nog klokt med tanke på det täta matchschemat som väntar. På tisdag kommer HK Malmö till Arenan och på torsdag är det match i Halmstad mot HK Drott.

IFK är dom bästa! (Kristianstad alltså, inte Skövde men det förstod ni nog)

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar