Säsongens spelare 2020/2021 och en ny Hedersmedlem.

Hej där ute!

Idag var det dags att dela ut pris för säsongens bästa spelare i IFK Kristianstad. Efter en spännande omröstning så var det Adam Nyfjäll som i år drog längsta strået!

Adam som efter denna säsong lämnar för HSG Wetzlar och Bundesliga. Där som ersättare för bygdens son, Anton Lindskog.

Adam har under sina säsonger i IFK växt ut till en spelare av högsta klass.  Vi är otroligt glada och stolta över att få ha haft dig som en del av laget. Ännu en spelare som växer och blommar ut för än större uppdrag.

Det kommer inte vara lätt att ersätta dig Adam, men vi tackar dig för dina år och hälsar dig all lycka i Bundesliga. Vi hoppas att snart få se dig i den blågula tröjan och i framtiden även i våra färger på nytt!

Fakta från Daniel Sirensjö över Adams säsonger i IFK.

479 mål, fjortonde bästa målskytt i IFK sedan 1999 137 matcher totalt, spelade i 135 av dem Målskytt i 121 matcher
Gjorde första målet i 20 matcher
Bästa målskytt i IFK i 14 matcher 83 vinster 5 oavgjorda 49 förluster
44 varningar 71 utvisningar 5 röda kort (bara Ólafur har fler sedan 2011 med 13 st) 4 av de röda korten är direktrött (flest sedan 2011 tillsammans med Ólafur)
Mött 35 olika motståndare, gjort mål på alla utom 1 (Veszprém)
Spelat i 33 olika arenor, gjort mål i alla utom 2 (Karlskrona Idrottshall och Sud de France Arena)
Rest 55 792 km tor. fågelvägen till bortamatcherna
Han bästa veckodag är tisdagar: 4,9 mål per match
Sämsta veckodagar är lördagar: 2,8 mål per match
Adam drar i snitt på sig fyra gånger fler varningar och utvisningar på måndagar (1,30 per match) jämfört med torsdagar (0,33 per match).

Hedersmedlem

Det delades inte bara ut pris till Adam denna säsong. I år valde vi i Södra Kurvans styrelse även att dela ut ett hederspris och göra en väldigt speciellt herre till hedersmedlem i Södra Kurvan. Efter Nikolas Larsson och Ola Lindgren den tredje att få ta emot detta pris.

Uffe Larsson

Det finns inte många man förknippar IFK Kristianstad med som med Uffe Larsson. Denna legendar som varit en del av föreningen i en stor del av sitt liv. Som spelare, som tränare och som en ledare som har en stor del i många unga talangers utveckling i Kristianstad.

Det kändes så självklart att i år ge Uffe denna utmärkelse då han än en gång hoppat in och ställt upp för laget i vårt hjärta. Det gick inte hela vägen men Uffe, du gav oss glädjen och hoppet tillbaks under säsongen. Vi ser nu framåt med positiva ögon och det har du en stor del av. Vi hoppas du fortsätter ha en roll i organisationen och fortsätter ditt ovärderliga jobb för IFK Kristianstad!

Tack tack och åter tack!

Med det sagt och gjort så tackar vi för denna säsong! Vi hoppas vi alla ses i Arenan till säsongsstart! Ha en underbar sommar alla där ute!

/André Sjöberg, Södra Kurvans styrelse.

Lämna ett svar