Semifinal fjärde året i rad

IFK-HIF, 30-20 (12-11)

Kvartsfinal 5, 3-2

OK, alla dysterkvistar som på allvar trodde att Hammarby skulle kunna skrälla ikväll kan sätta sig på utvisningsbänken och skämmas i 2 minuter. Absolut inget ont om Hammarby, det är ju omöjligt att tycka illa om de grönvita kämparna från det riktiga Söder, men det fanns ju INGENTING som talade för att de skulle kunna stå emot den brandgula tornadon.

Det tog 52 sekunder, sen hade de över 5 000 i Arenan fått se segerreceptet. Stillastående Hammarby i anfall, räddning Leo och kontring Tollbring och mål. Hammarby var med i matchen i 18 minuter, då det stod 6-6 (mest tack vare missade straffar samt stolpträffar av IFK). Därefter gjorde IFK fem raka mål på 6 minuter till 11-6 och där var matchen körd, eller inte.

För då tog IFK en timout och därefter avslutades halvleken med fyra raka hammarbymål och tre IFK-utvisningar inom en minut. IFK fick därmed både avsluta första halvlek och börja andra halvlek i spel 3 mot 6! Det har jag inte sett i Kristianstad sedan Sverige-Östtyskland spelade en landskamp i Idrottshallen på 80-talet och Östtyskland spelade så fult så de fick sätta utvisningarna på kölista (måste vara minst tre spelare på plan i ett lag).

Men dessa korrekta och onödiga utvisningar hjälpte inte Hammarby. De hade chansen att gå ikapp och förbi, men i spel 4 mot 6 går Markus upp helt ohotad och bombar in 12-10. Halvtidsresultatet skrivs till 12-11 och närmare än så kom aldrig Hammarby ikväll.

Andra halvlek startar IFK alltså i spel 3 mot 6, men Hammarby gör inga mål när de nu var fler på planen. Istället rycker IFK på nytt och efter 37 minuter står det 18-12. Hammarby tog time out och publiken passar på att ge hemmalaget stående ovationer. Publiktrycket var magiskt och lätt uppe på tio i topp-listan vi upplevt i Arenan.

Därefter var det defilering in i mål. Leo bjöd på många räddningar samt ett mål i tom bur. På slutet prövade Hammarby med västspelare och spel 7 mot 6, men förgäves. IFK var tyngre, snabbare, bredare, vackrare och bäst i kväll.

Ett litet, litet minus får IFK för de missade straffarna, men det spelade ingen som helst roll idag.

Mest otur idag hade den stackars Hammarbyspelaren som drog ner Lindskog, la sig på rygg, fick Lindskog över sig och blev bokstavligen manglad (tänk en ångvält som plattar till nylagd asfalt). För detta belönades han med två minuters utvisning och straff till IFK.

För fem år sedan spelade IFK kvalserien för att förnya kontraktet, därefter har det bara blivit slutspel och minst semifinal!

Nu laddar vi inför en semifinalserie med 2-3 nya matcher i svensk handbolls mäktigaste borg, Kristianstad Arena! Och har ni inte redan köpt biljett till finalen i Scandinavium är det hög tid att göra det nu, för inget kan hindra oss …

FÖR DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar