Serieseger!

HIF Karlskrona – IFK Kristianstad, 24-32 (11-14, 13-18)

Handbollsligan: Match 31
Publik: 1 089 varav ca. 300-400 brandgula
2 april 2017

Seriens sista bortamatch och chans till att säkra seriesegern. Detta gick så klart inte att missa så det orangea tåget rullade till Karlskrona i bilar och bussar längs E22 och hämtade hem klubbens tredje raka serieseger! Det hände inte ens under storhetstiden på 50-talet, så vi kan konstatera att IFK är bättre nu än nånsin.

Hallen i Karlskrona är av den gamla sorten och från kortsidorna kan man inte ens se ribban på det närmsta målet. Vi fick invänta reaktionen från den övriga publiken. Jublade de orangea på långsidan kunde vi också jubla. Att sälja biljetter till sådana platser borde vara kriminellt! Att dessutom placera sin egen hemmaklack på en sådan kortsida är märkligt. Så knökat är det inte på deras matcher att de inte skulle kunna avdela en sektion på ena långsidan till de tappra gula i hemmaklacken! Uppdatering, tydligen har de själva valt att stå där.

En föraning av matchbilden ges redan i första anfallet. Karlskrona får passivitetsvarning, LMM tar skott och Leo räddar! Lagen följs åt med uddamålet och turas om att vara i ledningen. Efter en kvart står det 6-6.  Två IFK-kontringar ger en tvåmålsledning 6-8, men några olyckliga avslut alternativt svettiga räddningar av karlskronamålvakten håller kvar dem i matchen. 8-8 efter 20 minuter. Mario krockar med en hemmaspelare och visas ut. Trots det gör IFK fyra raka mål till 8-12 och hemmalaget tar kvällens första time out med fem minuter kvar av matchen. Fler räddningar  gör att avståndet krymper och i halvlekens sista sekunder gör Karlskrona ett oerhört psykologiskt mål till 11-13, men i halvlekens sista sekund gör Tim ett ännu mer psykologiskt mål till 11-14. Tre måls ledning i paus är alltid OK.

Andra halvlekens första minuter kan avgöra en match och vi hoppas alla på ett ryck av IFK, men Karlskrona vägrar att ge sig och biter sig kvar. Två gånger om är de bara ett mål ifrån (14-15 och 15-16). Stig Tore kliver nu fram och gör flera mål i rad. Tio minuter in i andra halvlek tar Karlskrona timeout vid ställningen 16-19. Tremålsledningen består i fem minuter till innan IFK så sakteliga glider ifrån. IFKs försvar har vaknat till liv och Leo radar upp räddningar i parti och minut. Philip sätter 21-25 med tio minuter kvar, Karlskrona skjuter i block, IFK går på kontring, bollen hamnar hos Mario på linjen, men målvakten räddar, retur som Johannes fångar in på väg hem, bollen till Jerry som mittnia och vidare till Mario som inte missar två gånger i rad. Allt detta var den inövade kombinationen Flipperspelet. Stig-Tore är het ikväll och fastställer slutresultatet till 24-32.

IFK har ju brandskattats på spelare och nya har klivit in. Vi behöver ramsor även till dem och det är fritt fram att inkomna på sådana förslag. Varför inte börja med en till matchens lirare, Stig-Tore Moen som gjorde 10 mål i kväll?

Seriesegern är säkrad, på torsdag avslutas serien med Ricoh hemma och hemmasviten ska utökas. Därefter väntar slutspelet, eller Resan till Malmö. Tre raka seriesegrar ska så klart följas av tre raka SM-guld!

Mästarna från Skåne, här är vi!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar