Simic!

LUGI-IFK, 24-27 (14-10)

Elitserien, 150921

Det är bara IFK som kan ligga under en hel match med 4 mål och ändå vinna den med 4! (om nu bara Iman hade dunkat in bollen i slutsekunden)

Det började bra. Pettersson satte 0-1 efter 1 min, IFK fick kontring och där och då kändes som en lugn kväll var på ingång.

Men kontringen kastades bort och istället tog LUGI ledningen med 3-1, trots straffräddning av Simic. IFK jobbar ikapp till 3-3, tack vare bland annat en svettig dubbelräddning av Simic. LUGI rycker till 5-3 efter 10 min, och Ola tar timeout. Pettersson gör 5-4 och Björnsen kvitterar på straff. Anfallet efter är armen uppe för LUGI som kört fast och IFK är nu på väg att ta över. Men en utvisning på Pettersson gör att LUGI gör tre raka mål till 8-5 efter 15 minuter.

Vad gör IFK om förstalinan kör fast? Jo, man kastar in en helt ny lina med Jamali, Lagergren, Hanisch och Jepson!

Sveriges försvarsdoktrin är väl numera att de ska hinna Twittra om att lede fi kommer, och hoppas på hjälp utifrån. USAs doktrin är att de skall kunna föra två storskaliga krig samtidigt, och att vinna bägge. IFK skulle kunna spela två elitseriematcher samtidigt, och vinna dem. De andra lagen får satsa på Twitter.

Simic har nu verkligen kommit igång och räddar gång på gång. IFK är åter igen på väg att ta sig ikapp och förbi, men då kommer en tvåminutare på Lindskog och LUGI skaffar sig en fyramålsledning. En LUGI-utvisning hjälper IFK som är en straff i ribban ifrån 12-11, istället kan LUGI avsluta första halvleken starkast och leder helt rättvist med 14-10, trots en storspelande Simic.

Andra halvleken börjar med två raka IFK-mål till 14-12. Räddningar av SImic skapade kontringar för IFK, som hade det svårt med LUGIs stora uppställda försvar. Ett par dåliga minuter av IFK som bland annat stod och sov vid ett LUGI-frikast gör att LUGI leder med 18-13, och det ser mörkt ut för IFK. Men på något mystiskt sätt lyckas oftast IFK alltid hålla sig kvar och gneta sig ikapp, hur dåligt de än spelar. Med armen uppe dundrade Jamali in 19-18 efter 43 minuter.

LUGI tar timeout, den blir lyckad då de på 3 minuter gör 4-1 på IFK, 23-19. Men sen fick LUGI soppatorsk. De sista 14 minuterna gör hemmalaget ett (1) mål, gästerna gör åtta (8!). 24-27!

IFK möter alltså ett tippat topplag på bortaplan, slitna efter en urladdning i Champions League, och med en matchning av truppen för att spela två matcher till i veckan, varav den ena är Barcelona borta. De gör definitivt ingen toppmatch, men vinner ändå komfortabelt. Mästarklass!

Den enda som lyste i IFK idag var Simic. Han fick förtroendet och som han förvaltade det! I vanliga fall brukar man alltid byta målvakt vid straffarna, men det behövdes ju inte idag. Han räddade där också!

Skönt att ha två av elitseriens bästa straffskyttar, skulle den ena missa tar nästa lika självsäkert över.

LUGI får med beröm godkänt för publiksiffran och stämningen i hallen. 2 817 i publiken, tänk vilken genomslagskraft en rolig film på FaceBook har.

LMM Karlskrona hemma på torsdag, sen Barcelona borta på lördag. Den första ses givetvis på plats i en av Europas vackraste handbollsarenor (enligt Handboll-Planet.com). Viasat sport (via TV eller via Viaplay) sänder IFKs matcher i Champions League, så man behöver inte missa någon match. Men jag gissar att barerna i stan visar matcherna, och för kostnaden för sportkanalen kan man köpa en del del pilsner på krogen. Så vi ses kanske där på lördag!

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar