Ska ni med tåget, eller?

LUGI-IFK, 141024/150213, 24-34 (4-10, 12-8, 5-5, 3-11)

En märklig match som kan delas in i fyra delar:

(4-10) Första kvarten började med en utvisning på Lindskog efter redan 56 sekunder (personligt rekord?) och ledning 1-0 för LUGI, men sen var det slut med det. IFK dundrar på med 10 mål från alla tänkbara positioner, medan LUGI bränner straff och kastar bort bollar.

(12-8) Efter en paus i spelet för frikast, hjärt- och lungräddning, defillibrering, bussresa hem, beslut av Röjar-Ralf , sparkad målvakt, julledigt, VM och bussresa ner igen fortsatte matchen 112 dagar senare. IFK var gentila mot värdarna och släppte snällt in dem i matchen igen. Framåt var det alldeles för mycket fart, med skott så snart de såg målet. Bakåt var det alldeles för passivt och LUGI fick gång på gång in bollen till Wickman-Modigh som antingen gjorde mål eller fick straff. 16-18 i paus och LUGI hade gjort match av matchen.

(5-5) En hårtork el Grande senare, av Ola i pausen, fortsatte spelet. Björnsen missade ett rent läge och hemåt gick IFK bort sig helt och nu var det bara ett mål som skiljde, 17-18. IFK rycker dock upp sig och får en fyramålsledning som LUGI snabbt krymper till 2 mål igen, 21-23. Björnsen missade straff och Stenbäcken prickade målramen två anfall i rad.

(3-11) Efter matchen sa Basti att LUGI spelade bra i 12 minuter i andra halvlek. Otur för dem att han då tog en time out. Efter den var det nämligen god natt, och IFK visade varför man nu har 20 raka segrar. Framåt var det ett IFK som hade fart och gjorde lite som de ville. Bakåt var det stängt och på 22 minuter gjorde alltså LUGI endast 3 mål!

Blir det 21 raka på måndag? Bortamatch mot RIK som just nu är näst hetast i Elitserien med fyra raka vinster och en målskillnad där på +28.

Vackrast? IFK-klackens hyllning till Ernstsson!

Bäst i Sverige? IFK-klacken, ni gick verkligen genom TV-rutan!

Bäst i IFK? Leo Larsson, som spikade igen i slutet!

Nice to know? IFK är klart för slutspel!

Coolast? Ola som i en time out undrade ”vaffö” IFK hade så bråttom, ”Ska ni med tåget, eller?”!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar