Skakig resa med en gammal vän

OV Helsingborg – IFK Kristianstad, 20-24 (12-12, 8-12)

Handbollsligan, match 3
Helsingborg Arena, Publik 1 500-ish
10 september 2019

Programenlig seger mot nykomlingen OV Helsingborg ger tre vinster på tre matcher. Men det var i dubbel bemärkelse en skakig resa på vägen. Matchen följde jag på tåget hem från Stockholm. Teknikens under när man kan susa fram i dryga tvåhundrablås över östgötaslätten med en kall pilsner i handen och kunna se IFK spela live. Det är inte så många år sedan enda möjligheterna, om man inte var på plats, var antingen Radiosportens små inklipp eller via text-TV.

Väntan på matchstart. Notera symbolen som visar att det går trögt i sändningen.

Men vår gamla vän SJ har lite att jobba på. X2000-tågen har några decennier på nacken och det märks. Tåget skakar, gnisslar, gör märkliga inbromsningar varvade med gaspådrag, dörren bredvid mig i passagerargången öppnar och stänger lite som den själv vill och med oregelbundna intervall tappas kontakten med omvärlden så websändningen laggar. Men trots den skakiga resan kommer man lyckligt fram ändå. Med andra ord en ganska bra beskrivning av IFK just nu.

Ingen Olafur med ikväll. Lagets viktigaste spelare är skadad. Men det börjar bra. IFK tar taktpinnen och rycker ifrån till en stabil ledning. Det uppställda spelet är segare än SJs internet, men omställningsspelet sitter som en smäck. Mitt i en timeout laggar sändningen på nytt, och plockar fram minnesbilder från den tiden man kunde, eller snarare försökte, se matcherna via Kristianstadsbladets hemsida. När väl TV-bilderna kommer tillbaka är Teitur försvunnen. Tydligen ett direktrött kort och det är en jobspost vi kan vara utan. IFK håller ändock ledningen, men en dålig avslutning på halvleken gör att OV retligt kan kvittera i slutsekunden.

Andra halvlek börjar desto bättre. IFK-försvaret är på topp och hemmalaget gör ett mål på 10 minuter. IFK får en straff som kan ge en femmålsledning (13-18) och det hade nog varit nådastöten ikväll. Men målvakten räddar och en sån liten detalj kan skapa momentum i en match. OV går istället upp till 17 lika, med kvarten kvar. Men då kliver Richard in på allvar och spikar igen holken. Flera viktiga räddningar ger möjligheten till ett avgörande ryck. Och under ledning av kvällens kapten Philip glider IFK iväg till en stabil fyramålsvinst, 20-24. Bland annat en japan från Viktor till Anton. Underbart!

Två poäng med på bussen hem, och ytterligare en match innanför västen på Ljubomirs lagbygge. Det är vi nöjda med. Själv är jag nöjd med jag att trots allt fick se det mesta av matchen och att tåget är strax framme i tid. Nya tag på söndag, och då menar vi verkligen nya tag. Nyckelmatch i Champions League med GOG och Arnar och Stig-Tore. Så ni vet vad som gäller, ta er till Arenan för att ge dem en varm applåd men framförallt för att lyfta IFK till nya höjder. Det är när det går tungt i spelet som de allra mest behöver stödet från nummer 8, för

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar