Skilda världar!

IFK-Aranäs, 31-18 (17-10, 14-8)

Elitserien, 151007

Mellan matcher i Champions League mot Final 4-aspiranterna Vardar och Kielce var det serielunk mot Aranäs. Skilda världar! Aranäs kom med sitt bästa lag men kom ingenstans mot IFK som gick runt på andra- och tredjevalen på allt utom målvakterna och mittsexorna. Skilda världar! I Champions League kan Anton Lindskog spela en hel match utan utvisning, ikväll åkte han ut efter 45 sekunder. Skilda världar! 

Kvällens förhoppning var att bänken skulle användas flitigt, både för att ge dem nödvändig speltid men även för att vila spelare till helgens tuffa bortamatch i Champions League. Ola gjorde oss inte besvikna och även de som inte hade dagen fick stanna på planen. Bra! En liten förhoppning var att det även skulle ge oss en match som i alla fall hade lite spänning, men så blev det ju inte. Av den vanliga startsexan spelade inte Björnsen, O’Sullivan, Cederholm och Jamali en endaste sekund. Tollbring var endast inne på två straffar. Med andra ord fem av de sex bästa spelarna vilades helt och hållet, och det blev ändå en förkrossande seger. När hände det senast i den högsta ligan, oavsett sport?

Vi har vant oss vid att motståndarna hänger med och rent av leder tills det är en kvart kvar, sedan drar IFK ifrån. Ikväll var det jämnt i åtta minuter innan IFK drog ifrån. Då hade Leo redan hunnit med två straffräddningar. Trots det stora övertaget försökte IFK spela och öva sitt normala spel, även om Hanisch inte kunde låta bli att rinna igenom emellanåt. Av de som fick chansen var det några som klev fram ikväll. Bäst, utöver Leo i målet, var Aas Eriksen som fick igång sitt målskytte men framför allt var det Johannes Larsson som glänste ikväll. Många mål, efter bland annat många fina inspel från Dahlin.

Paussiffrorna var 17-10 och andra halvlek fortsatte på samma vis. Roligaste sekvenserna var 21-12 och 22-12 i två identiska anfall där bollen studsade likt ett flipperspel mellan alla spelare för att hamna på kanten hos Johannes Larsson som var skoningslös i avsluten. Kvällens största jubel kom aldrig. Det fanns ingen i Kristianstad Arena som inte unnade Marcus Dahlin att få göra ett mål. Han sköt friskt (BRA!) men den enda gången han fick in bollen dömdes det istället frikast till honom. Ja, ja, det var fler i IFK som inte hade dagen. Kämpa på Marcus, säsongen är lång och vi behöver dig!

Det mest anmärkningsvärda ikväll var att IFK inte tog en enda time out. Med tanke på hur petig Ola är i alla lägen får det ses som ett bra betyg åt kvällens spelare i IFK.

2 säkra poäng in på kontot och nu blickar vi med spänning fram mot Kielce i Champions Leauge. De kom alltså trea i förra årets Champions League. Förlust i semifinal mot mästarna Barcelona och vinst i match om tredjeplats mot Kiel. Definitivt den svåraste matchen hittills i turneringen för IFK, så vi ska nog inte hoppas på 2 poäng. Däremot hoppas och tror vi på att IFK står upp bra och fortsätter att visa handbollseuropa att IFK är ett kommande storlag. Många utomlands är positivt överraskade och är glada att Sverige återigen har ett klubblag av hög internationell klass.

Framåt Brandgult! Heja Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar