Skit, sviten slarvades sönder

HIF-IFK, 28-27 (15-15, 13-12)

Elitserien, omgång 19

Har beredskap på jobbet idag och det räddade mig från en resa till Stockholm idag. Fast det gör också att man inte kan ta en välbehövlig stänkare när man som bäst behöver det. #tur #otur

Vad är det med IFK och Eriksdalshallen? Det är ju som förgjort att vinna där. Vad är det som gör att IFK i match efter match underpresterar?

Det började ju så bra. Fyra raka mål till 2-6 efter 8 minuter. I anfallet efter missade Tollbring ett friläge i kontring och i nästa anfall bommade han en straff. Det satte tonen, IFK tappade spelet och på 10 minuter gnetade sig Hammarby i kapp till 9-9. De hade även en tvåmålsledning, 15-13 med tre minuter kvar men IFK lyckades ändå på något magiskt vis ha ett likaläge i paus. 15-15. Kunde varit ledning om inte en kontring hade slarvats bort i slutminuten. Noterbart från första halvlek var att Hammarby la beslag på alla gula kort, medan IFK belönades med ideliga utvisningar. Var det storleken som var skillnaden bakom?

Starten på andra halvlek var katastrofal. Båda lagen kastade bort bollen i anfall innan IFK får straff som Björnsen missade. IFK var helt mållösa i 8 minuter, medan Hammarby inte var det. De gjorde 7 raka mål. 22-16 efter 38 minuter. Resten av matchen var Hammarby helt under isen och gjorde endast 6 mål. Som IFKare har man lärt sig att aldrig ge upp, men det var många tillfällen till reducering som slarvades bort på de mest skiftande och juniormässiga vis. Matchen kändes helt körd när Ceder sköt högt över med 9 minuter kvar, Hammarby kontrade, Simic räddade, IFK kontrade och missade och Hammarby kontrar och får med sig straff och 2 minuter, 25-20. Suck. I anfallet efter fick IFK straff och Lagergren drar den i ribban och returen (som vanligt) till Hammarby. IFK kastade bort bollen i anfallet efter men sedan, från ingenstans, kom två IFK-kontringar så snabbt så TV-sändningen inte hann med och det var nu bara tre mål ned med sju minuter kvar (enligt kommentatorn var det Cosmo som var i farten). Med 4 minuter kvar och 26-23 får Hammarby straff som de missar och i anfallet efter sätter Hanisch 26-24 på straff. Mål av Jepson och Björnsen gav kvitterat 26-26 med 1:30 kvar. Time out Hammarby och hoppet om vinst levde på nytt. Med en minut kvar såg det ut som en offensiv foul på Hammarby men det tyckte inte domaren som pekade på straffpunkten för Hammarby. Små marginaler. 27-26 och nu var hoppet att få en poäng med sig hem och en fortsatt förlustfri svit. Jepson satte säkert 27-27 med 30 sekunder kvar, men i matchens näst sista sekund skickade Hammarby ned ridån och satte 28-27. Det var inte där och då matchen rann IFK ur händerna utan det var alla dessa 20 tekniska fel.

Ja ja, nu kan vi alla fall slippa allt tjat om rekordsviten och fokusera fullt ut på det enda som är viktigt, SM-guldet som delas ut i Malmö i maj. Glöm förresten inte vilket lag som har rekordsviten! Det är IFK, och den kommer att stå sig länge!

Vi bryter ihop (vissa under en plågsamt lång hemresa) och ser redan fram mot returmatchen i Arenan på onsdag där IFK kommer att vinna med typ 32-17 eller nåt sånt. Förklara det den som kan.

I med- och motgång, det är vi som är IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar