Skolavslutning

IFK Kristianstad – Ricoh HK, 30-22 (16-12, 14-10)

Handbollsligan, match 32 (sista)
Kristianstad Arena, 4 370
14 mars, 2018

Sista matchen i årets upplaga av Handbollsligan. Kändes lite som skolavslutningen i åttan, en trevlig dag utan någon större press där alla gled omkring utan att förta sig, och snackade med allt och alla (bland annat om förra veckans skolresa till Liseberg). Sista dagen innan alla spreds åt olika håll. Åtta lag laddar för sommarjobb (IFK/Malmö/Alingsås/LUGI/RIK/YIF/GUIF/Sävehof), två lag åker på husvagnssemester respektive till stugan på landet och kommer inte tillbaka förrän i höst (Hammarby/Skövde), tre lag får läsa upp betygen i sommar (Ricoh/Aranäs/Karlskrona), ett lag får gå om åttan (OV Helsingborg) och i nian kommer en ny kille till klassen (IFK Ystad).

Med fullt fokus på kommande dubbla slutspel är det naturligt (och klokt) att fokus inte är hundra procent. Vilket bland annat syntes på straffarna som bommades, och på den sista var det inte ens någon som ville ta!? Ricoh la ingen kraft på att försöka rubba IFK, utan de har fullt fokus på kommande kvalspel.

Med en bättre skärpa hade IFK ryckt redan från början. Nu kunde Ricoh komma ikapp och var länge bara en boll i från, innan IFK gjorde ett ryck i slutet av första halvlek till 16-12 i paus. Efter paus var det inget snack om var skåpet skulle stå. Ricoh hade svårt att göra mål och då straffas de stenhårt av tornadohandbollen IFK bjuder på. Fick IFK tag på bollen i försvaret var det bara till att skicka upp den på andra planhalvan, för där fanns alltid någon brandgul som fångade in bollen på kontring.

Vi gör som IFK och blickar framåt. Kvartsfinal mot GUIF, vilket får sägas vara väntat. Det fanns en tid då lagen hade klassiska kvartsfinaler där GUIF var favoriter, men efter vändningen uppe i Eskilstuna 2012 signerad Johan Persson och Christian Sandberg är det IFK som tagit över. Ett bra val, GUIF passar IFK bra och det behövs en lätt resa i kvartsfinalserien som ju varvas tätt med dubbelmötet i åttondelsfinalen mot Flensburg-Handewitt.

Före säsongen var vi arton poäng efter Sävehof i maratontabellen. IFK slutar serien på 57 poäng, 21 poäng före Sävehof och därmed återtar vi sjätteplatsen!

Nu växlar vi upp tempot, både på plan och läktarna för

MÄSTARNA FRÅN SKÅNE, HÄR ÄR VI!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar