Slovenien är granne med Ungern

IFK-Pick Szeged 32-34 (19-16, 13-18)

Champions League, Omgång 8

Publik: 4 793

Jonas Källman fick varma applåder vid spelarpresentationen innan match, det lär han inte få nästa gång. Alltså vad är det med spelare från Växjö och att skjuta IFKs målvakter i huvudet? Stenmalm på Lucau 2013 och nu Källman på Leo ett par gånger om.

Känslan var god inför matchen. Visserligen förlust med åtta mål nere i Ungern efter ett ras under 7 minuter, men nu var det nya förutsättningar med nr 8 i ryggen. Fast tyvärr var det nya domare också. Slovenska domare som hade en väldigt ojämn bedömningsnivå som gjorde både spelarna och publiken osäkra på vad som tilläts på plan. Oerhört märkligt att ena laget fick nio (9!) straffar medan det andra inte fick en enda straff under hela matchen! Kan inte minnas om jag någonsin sett en match med en sådan ojämn fördelning. Mycket märkligt!

Matchen började bra och efter 4 minuter stod det 3-0 till IFK. Efter 10 minuter stod det 6-3 och Pick Szeged kastade bort bollen. Jamali hade chansen att ge IFK en fyramålsledning, men missade tyvärr läget och strax därpå blev han utvisad. Hanisch tillät inte att detta skulle göra så gästerna kom ikapp utan gjorde på egen hand två raka identiska mål i spel fem mot sex. Men tre raka ungerska mål gav 8-9 och IFK tog timeout efter 16 minuter. Lagergren kom in och visade varför IFK förlängt kontraktet två säsonger till och sätter direkt kvitteringen 9-9! Källman kastade bort chansen till ny ledning genom att dra bollen i huvudet på Leo och Tollbring satte 10-9. IFK fixade sedan tremålsledning genom delikatessen Leo till Björnsen som drog på sig all bevakning i hörnet och passade till en fri Tollbring på andra sidan målvaktsgården, 14-11. Efter Jamalis 15-12 efter 24 minuter bytte gästerna målvakt, men finns det någon som räddar när Jamali dundrar på helt ren från sexmeterslinjen? En ny straff (till gästerna alltså, men det förstod ni ju), miss av Lagergren och en märklig sturmer på Jamali gav 15-14, men Eriksen bombade in 16-14 och när spelet vändes i Pick Szegeds anfall upptäckte inte deras målvakt detta utan stod kvar vid bänken. IFK upptäckte å andra sidan inte att målvakten saknades utan spelade upp bollen som vanligt. Målvakten hann in i mål men vad hjälper det när Jamali bestämde sig för att bomba in 17-14. Sista två minuterna spelade IFK med en man mindre men gjorde ändå två mål. Omgångens mål i Champions League kom med 2 sekunder kvar när Jerry ”Bombaren” Tollbring drar in ett underarmsskott från halva plan vid stolproten. Paus, 19-16 och galen stämning i Arenan.

IFK börjar andra halvlek med boll och Jamali bombar in 20-16 med armen uppe. Gästerna fick straff (så klart) men här kom deras enda straffmiss (med Leo i mål). Chans till viktig femmålsledning för IFK men Cederholm sköt tyvärr utanför. Vid 23-21 missade både Pettersson och Jamali och i spel sex mot fem passade IFK helt fel och en kontring senare var det 23-22. Några straffar senare (ni vet till vilka) var det utjämnat 25 lika en kvart in i andra halvleken. IFK tog timeout men nu började saknaden av O’Sullivan bli stor. IFK blev ofta stillastående i anfallet och nu var det Pick Szeged som var i förarsätet med uddamålsledning innan IFK kunde kvittera igen. Vid 28-29 (23 min) missade Jamali inspelet till Pettersson på linjen och gästerna gjorde 28-30 efter att Leo varit på bollen. Eriksen drog bollen i ribbans underkant och ut och en straff gav sedan Pick Szeged en tremålsledning, 29-32, med fem minuter kvar. Nu kändes det tungt och IFK tog timeout. Källman hade sedan flera chanser att stänga matchen. Om det berodde på buandet varje gång han rörde bollen är okänt men han missade flera rena lägen. Med en och halv minut kvar fick IFK en sturmer foul mot sig när Jamali körde gästernas patentare och passade ut på kanten bakom ryggen vid 31-33. Källman missade och Jamali satte istället 32-33 med en minut kvar. Ungrarna avslutade med ett långt anfall. Flera gånger hade IFK chansen att få tag på bollen men den studsade inte vår väg. Med 15 sekunder kvar avgjordes matchen när bollen retfullt studsade över Leo. En räddning där så hade chanserna till en välförtjänt kvittering varit stora med Tollbring och Björnsen kontringsberedda på varsin kant. Sur förlust med 32-34, där en poäng eller två hade varit så oerhört värdefullt i kampen mot Kolding och Montpellier.

Hemmamatchen mot Montpellier 5/12 kommer att bli en fest utan dess like. Lördagsmatch och i princip direkt avgörande match i kampen om sjätteplats.

Nu vänder vi åter blickarna mot Elitserien där vi besöker LMM Karlskrona nu på söndag. Södra Kurvan ordnar bussresa så åk med och stötta IFK.

Vi älskar IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar