Storebror är störst!

IFK Kristianstad – Ysta Röd, 33-23 (16-11, 17-12)

Handbollsligan, omgång 4
Publik: 4 589

Kamratmöte mellan Kristianstad och Ysta Röd. Oavgjort eller förlust var exakt lika osannolika eftersom de båda resultaten gav 22 gånger pengarna. Oddset för hemmavinst? Det resultatet  kunde man inte ens spela på. Och spelbolagen var så klart rätt på det. Trots att IFK lät andrauppställning spela i princip hela matchen så var det en bekväm resa från start till mål. Storebror är störst i kamratmötet.

IFK kör 5-1-försvar och som arvtagare till Jepson låtr man Viktor Hallén vara indian som ligger som en spets och stör Ysta Röd. Det tar sju minuter och en timeout innan gästerna lyckas göra mål, å andra sidan har IFK under samma tid bara mäktat med ett mål (Lagergren efter fyra minuter när han inte hade någon att passa). Många tekniska fel och dåliga avslut från bägge lagen, och man börjar undra om man ändå inte skulle kastat in en hundring på oavgjort resultat (Ysta Röd spelade ju faktiskt oavgjort mot LUGI som ju faktiskt vann mot IFK). Men fyra raka IFK-mål (Hanisch, Tollbring, Henningsson och Hanisch igen) på lika många minuter lugnar publiken (lite väl mycket för Södra Kurvan fick kämpa för att hålla igång stämningen) och det står 5-1 efter 11 minuter. Sju minuter senare gör Arnar 11-5 efter kvällens snyggaste anfall där bollen går som på tråd i ett mönsteranfall. Tre raka mål av Ysta Röd skapar kontakt, 11-8, men IFK toppar detta med fyra raka mål till 15-8 med fyra minuter kvar av halvleken och matchen är redan avgjord. Ett par ramträffar av IFK gör att Ysta Röd kan närma sig lite, halvtidsresultatet blir en femmålsledning, 16-11.

Tollbring får spela någon minut i starten av andra halvlek när Hallén är utvisad, i övrigt är det Hallén och Johannes som sköter kant- och kontringsspelet idag. Lagergren gör 17-11 och Lipovac 18-12. Två snabba utvisningar ger IFK 6 mot 4-spel i nästan två minuter men lyckas ändå inte göra mål. En stunds Hawaii-spel böljar fram och tillbaka utan mål och när IFK missar en kontring sex minuter in halvleken vaknar bortaklacken till liv för första gången i matchen. Ysta Röd har en större klack på plats än vad Ysta Vit hade för några veckor sen, men de är inte särskilt högljudda idag. Stärkt av klackens uppvaknande sätter LUGI-dödaren (nästan) Johan Nilsson 18-13. Fem minuters tornadohandboll av IFK på det ger 23-13, en tiomålsledning som står sig resterande 20 minuter av matchen. Med åtta minuter kvar tar IFK timeout och sätter sen in Emil Schuster på plan som mittnia. Hallén sliter hårt under hela matchen, både som spets i försvaret och på kontringarna. I slutminuterna ser han plågad ut men vägrar vika ner sig. Med minuten kvar tar dock krampen över och Gannby den äldre får kliva in i handlingen, så Tollbring får även spela den sista minuten i halvleken. IFK vinner också den andra halvleken med fem mål, och därmed matchen med tio mål, 33-23.

Mest minnesvärt var Hanisch rökare som uppmättes till 110 km/h. Det får nog anses vara toppnotering för närvarande i IFK efter Jamalis sorti från och i väntan på Olafurs återkomst på plan. Gunnar & Tim vilade hela matchen inför Champions League på lördag, Tollbring var bara inne på straffarna (hundraprocentig) och under Halléns utvisning & kramp. Inge Aas och Olafur fortsatt skadade. Samtliga i IFK som var inne på plan gjorde mål i kväll!

Kul att se Kenneth i Arenan igen och även tre gamla unga IFK-spelare i Ysta Röd (Nilsson, Bosson och Gannby den yngre). I brist på allsvenskt lag i närområdet står de på tillväxt i Kenneths trygga hand. Det är inte helt orimligt att vi får se någon eller några av dessa tillbaka i orange tröja i framtiden. Herman var bäst av trion i första halvleken och bombade friskt in flera mål, i andra halvleken var det Johan Nilsson som klev fram och blev även helt rättvist utsedd till bästa spelaren hos gästerna. I hemmalaget var det Hanisch som fick utmärkelsen.

Ny match i Arenan på lördag. Då väntar Zagreb i Champions League, så alla såklart till Arenan.

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar