Störst, Bäst och Vackrast!

IK Sävehof – IFK Kristianstad 29-35 (14-17, 15-18)

SM-semifinal 2 (av 3)

Partillebohallen, publik 1 800

Störst och Bäst ikväll var Fredric ”Mr 100 %” Pettersson, Vackrast var den 160 personer stora IFK-klacken! Alla matcher är hemmamatcher numera för IFK. Hårfin seger i första matchen, stabil och kontrollerad seger i andra. Nu står det 2-0 i matcher för IFK, eller ”Vi ska till Malmö!” som man också kan summera det hela.

IFK börjar med boll, men är alldeles för avvaktande i spelet och blir avblåsta för passivt spel utan att ens komma till avslut. Istället tar hemmalaget ledningen innan Jamali avstämt (dvs. utan att hoppa) trycker in 1-1. Han gör även 2-2, men missar chansen till kvitteringen till 3-3. Istället 4-2 till Sävehof innan Pettersson sätter 4-3 i krysset efter 6 minuter. Säg den glädje som varar för evigt får i anfallet efter åker han på två minuters utvisning. Den var IFK bara ett missat kantavslut (av Björnsen) ifrån att vinna med 3-0! Sävehof hade tre ramträffar i rad och det håller inte om man skall vinna mot IFK! Simic börjar nu få tag på bollarna och det ger IFK utrymme för gammal hederlig tornadohandboll och tre raka mål ger 4-6 efter 10 minuter. Några missade inspel av IFK gör att Sävehof svarar med tre raka mål till 7-6. Sedan följs lagen åt till 11-11. Som TV-kommentatorerna konstaterade så kastar IFK in en norsk landslagsman på plan bara så där en stund in i matchen. Det är så klart Inge och som dunkar in 11-12 efter 20 minuter stenhårt nere till vänster. Tollbring missar sen kvällens största vinkel. Inge står nu för det som sedan visar sig bli det matchavgörande rycket när han drar på sig  två raka utvisningarna, så IFK kan rycka till 11-14 (bl.a. 11-13 av Björnsen i kvällens minsta vinkel). Visserligen gör Sävehof 12-14, men närmre kom de aldrig mer. Simic gör bland annat en dubbelräddning och vid ställningen 12-16 går IFK för en femmålsledning, men en (helt OK) knuff på O´Sullivan på mittplan ger sävehofkontring till 13-16 och en utvisning på just O´Sullivan. 14-16 kommer i tomt mål när IFK tappar boll med västspelare på plan (och därmed ingen målvakt på plan). Jamali gör mål, men domarna blåser av spelet för tidigt, frikast och en hög ljudvolym i hallen. Det gör att Jamali inte hör nästa avblåsning för frikast till IFK utan skjuter mål. Det kostade honom två minuter på bänken. Istället för en betryggande femmålsledning i paus kan det nu kanske bara bli ett eller två mål. Men kvällens gigant (på alla sätt och vis) Fredric Pettersson fixar först en tvåminutare på Sävehof genom att låtsas kasta frikastet som Jamali åkte ut på. Sävehof går för tidigt och åker därmed ut två minuter. Antagligen den sämsta och mest ologiska utvisningen i handboll, men det kan vi köpa när Jamali åkte på den utvisningen. I momentet efter fixar sedan Kung Pettersson den store straff och en ny tvåminutare på Sävehof. Straffen sätter Tollbring, 14-17 vilket blir pausresultatet.

Sävehof är trötta efter fem tunga matcher mot LUGI och första matchen mot IFK. Pausen gav inte tillräcklig vila utan Sävehof kastar efter ett fåtal sekunder bort bollen och Björnsen kontrar in 14-18. Simic räddar kantläget och passar Cederholm som missar friläget till femmålsledningen. Den ordnar istället Jamali som bombar in tre raka mål till 17-22 tre minuter in andra halvlek.

Pettersson får vila två minuter vilket tillfälligt bromsar upp det Orangea tåget (som TV-kommentatorerna kallar IFK). Det ger även Cosmo chansen att få speltid nu när  Lindskog är skadad. Men i övrigt är det ju svårt att få speltid för linjespelaren med en glödhet Pettersson. Efter utvisningen gick tåget enligt tidtabell. 20-23 blir 20-28 med kvarten kvar. Sävehof är ett slaget lag och IFK kan enkelt bevaka ledningen matchen ut. Den definitiva spiken i kistan sätter Olafur som väggspelar sig in på linjen och dunkar in 27-32 med drygt tre minuter kvar. Simic avslutar med en dubbelräddning och Cederholm drar in 29-35 med sekunder kvar av matchen.

Så länge matchen var jämn hyllades Sävehof i TV, men allt eftersom tiden och tåget gick  östes beröm över IFK i allmänhet och Pettersson och IFK-supportrarna i synnerhet.

Lördagsmatch väntar! Party, party och party! Södra Kurvan bjuder in till gemensam marsch till Arenan från Tivoliparken. Givetvis är Kamikaze och alla andra lags supportrar också välkomna! Samling kl 12, avgång ca. kl 15.

VI SKALL TILL MALMÖ!

/Daniel Sirensjö

Glöm inte rösta!

kristian-bjornsen-7-portraitjerry-tollbring-17-portrait16-nebosja22-iman10-albin

Vem är säsongens spelare 2015/2016?

Tack för din röst!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Antal röster: 1 122

Loading ... Loading ...

 

Lämna ett svar