Styrkebesked

IFK Kristianstad – Alingsås HK, 33-28 (16-12, 17-16)

Handbollsligan, match 28
Kristianstad Arena, publik 4 495
2 mars 2020

Det börjar dra ihop sig mot slutspel, och förutom poäng och placering i serien för hemmaplansfördel i slutspelet är det viktigt att ta position och visa styrka inför stundande slutspel. Det råder mer eller mindre slutspelsstämning i Arenan ikväll, både på plan och läktarna. Fyra raka förluster mot AHK får räcka. Innan avkast springer kapten Ólafur fram till Södra Kurvan för att elda igång spelare nummer 8.

Bra tryck i ladan ikväll.

IFK tar kommandot med mål i först anfallet. Alingsås kvitterar, men IFK tar ledningen på nytt. Fram till 5-4 ser det ut så, innan vi får kvällens första tvåmålsledning. Alingsås viker dock inte ner sig i första taget utan får både 6-6 och 7-7, men sen drar IFK ifrån tre raka mål trots utvisning på Helge.  Skyttefesten från nio och sex meter ger fyramålsledning i paus 16-12, med snudd på fem mål. Det sista som händer i första halvlek är ett frikast till IFK vid tiden 30.00. Det tar såklart Ólafur. Trots en massiv blå mur får han igenom skottet, men målvakten kan lite turligt rädda bollen. Nåja, allt kan inte gå in även om känslan var så ikväll.

I andra halvlek är det sen inget snack om saken, de två poängen stannar i Skåne. Alingsås ser sin chans när både Teitur och Adam få sitta på botbänken samtidigt i inledningen av halvleken, men IFK vinner utvisningstiden med 2-1. Trycket i Arenan ökar konstant, på plan och på läktarna. Man kan ana en viss oro hos nummer 8, för man ska aldrig räkna ut Alingsås (förutom i SM-final och 18-6 i paus), men den eventuella oron försvinner all världens väg när Valter ger oss kvällens första femmålsledning, 27-22, på en japan med tio minuter kvar. Den definitiva spiken i kistan drar kapten Ólafur (såklart) in när han avstämt dundrar in 30-24 med fyra minuter kvar. Slutminuten får symbolisera hela matchbilden när först Philip bombar in slutresultatet 33-28, och sen Leo gjuter in det i betong (med prima ballast från Bösarp) med sin räddning i slutsekunden.

Det finns mycket att ta med sig ikväll:

  • Ólafurs definitiva återkomst efter skadan, nio mål ikväll
  • Ju-Ju-Jurmalas tre mål på tre avslut
  • Urkraften IFK visar
  • Spelglädjen hela laget utstrålar
  • Trycket på läktarna utstrålar slutspelskänsla
  • William Andersson Moberg i Alingsås, mycket handboll i den grabben

Kul också att allt fler stannar kvar för att hylla laget efter matchen. Spelarna går ett varv på planen och tackar alla, väl värt att stanna för. Jag kan även rekommendera er att stanna kvar en liten stund ytterligare. Det blir en väldig avslappnad stämning i Arenan när spelarna i båda lagen efter några minuter kommer ut på planen igen för att varva ned, samtidigt som de duktiga och ideella funktionärerna börjar att återställa allt i Arenan igen. Ett fascinerande skådespel. Samtidigt genomförs också en intervju med Ljubomir om hans tankar om denna matchen och kommande. Vi hann med allt detta, och fick ändå sitta i bilkö. Så stressa inte ut från Arenan, stanna kvar en stund till.

Ljubomir efter matchen

Nu närmast väntar bortamatch mot Hallby på torsdag. Nästa vecka vankas det sen hemmamatcher mot Sävehof och Önnered, två lag som vi förlorade på bortaplan mot. Nu är inte bara poängen viktig, utan även målskillnaden. Just nu ligger vi trea bakom Alingsås på samma poäng men med blott sex måls sämre målskillnad.

NUUUU KÖÖÖÖR VIIIII!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar