Tack för kaffet!

Kielce-IFK 35-27 (20-12, 15-15)

Champions League, omgång 4

Nu vet vi hur det skulle kännas att spela Final 4, Kielce är antagligen det bästa lag IFK mött i en tävlingsmatch. IFKs start i Champions League har ingett respekt och övriga lag tar oss nu på största allvar. Kielce hade noga kartlagt IFK och gick för fullt idag.

Fredric Pettersson satte 1-1 efter 3 min men sedan var det klasskillnad. Kielce gav inget utrymme för IFK, varken för kontringar, skytte eller kanstspel. Efter 11 min stod det 8-2, en ledning som höll hela matchen ut med några bollar upp eller ned. Första halvleken minns vi främst för de 5 straffarna för Kielce med tillhörande utvisning. Pausresultatet 20-12 var i allra högsta grad rättvist.

Andra halvleken fortsatte sedan på samma sätt. Kielce ökar på till som mest ledning med 11 mål (26-15 och 27-16 efter 10 minuter). Sista 20 minuterna snyggar vi till siffrorna vilket inte uppskattades av Kielces tränare som tar TO efter att IFK gjorde fyra raka mål på lika många minuter. Som närmst kom IFK till mycket starka 5 måls underläge (32-27) med två minuter kvar. Det var till och med så att hemmapubliken buade åt sitt eget lag. Tyvärr avslutades matchen med tre hemmamål och slutresultat sätts till 35-27. Andra halvlek slutade alltså oavgjort.

IFK hade verkligen behövt dagen på alla positioner idag för att de skulle kunnat matcha Kielce. Förlust med 8 mål får ändå anses vara OK med tanke på motståndet. Vi sätter matchen på kontot ”Nyttiga erfarenheter” och tar med oss mittsexornas avslut, Jamalis kanoner i andra halvlek och Hanisch rörlighet i anfallet.

Nästa match i Champions League, Montpellier [må-pejj-er] borta, är betydligt både viktigare och lättare att vinna. För att gå vidare till en historisk kvartsfinal måste IFK ha två lag bakom sig. Känslan är att det är Kolding och Montpellier som bör vara dessa lag. Med den vansinniga regeln om att inbördes möten går före målskillnad är det bättre att vinna de matcherna än matcher som dagens.

Vi bryter inte ihop utan konstaterar stolt att VI ÄR IFK! och seglar vidare mot nya stordåd.

Men allra först väntar bortamatch mot Beutler på onsdag. Res med Södra Kurvan och stötta våra brandgula kämpar på plats.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar