Tack Nikolas!

IFK Kristianstad – HIF Karlskrona, 27-23 (11-11, 16-12)

Handbollsligan, match 4
Kristianstad Arena, 3905
19 september 2018

Sextionionde raka hemmavinsten var ingen skräll när tippade jumbon HIF Karlskrona stod för motståndet, men vägen dit var inget att skriva brev om hem till mor. Förr eller senare ryker sviten, men vi ska ju inte behöva sitta i 55 minuter och undra om det skulle ta stopp här och nu, för så länge var faktiskt gästerna med i matchen. Visserligen har de haft skrälläge förut, som när IFK med nöd och näppe besegrade nykomlingarna HIF Karlskrona i Arenan 24 september 2015 i match nr 8 i hemmasviten. Uddamålsseger mot LMM & Co. med 28-27 efter ledning med 3-0 och sen underläge 11-14 i paus. Detta efter IFK inlett säsongen med överkörning mot HK Drott (37-23) och en stabil bortaseger mot LUGI (24-27).

IFK inleder med den förväntade matchbilden, Karlskrona kommer ingenstans framåt och IFK springer på allt. Även denna match inleds med 3-0 (mål av Emil och Anton P), men sen blir det gåhandboll som bjuder in Karlskrona i matchen och hastigt och lustigt är det lika 3-3 (och 4-4 och 5-5). IFK rycker åt sig ledningen på nytt, men hänger inte av blekingeborna. Med två minuter kvar av halvleken är det tvåmålsledning 11-9, men den slarvas bort och kvitteringen 11-11 kommer i slutsekunderna. Onödigt och ofestligt.

Andra halvlek visar Helge vägen med att direkt bryta och kontra in 12-11, Rickard räddar och Emil studsar in 13-11. Den ledningen släpper sedan aldrig IFK. Helge bombar in 14-12 och Teitur vill inte vara sämre så han bombar in 15-12. Sen passar han Adam på linjen till 16-13 och Richard räddar kantläge med handen och Emil kontrar in 17-13 sex minuter in i andra halvlek. Fyramålsledningen består till kvarten kvar (21-17) då IFK normalt brukar rycka på allvar då gästernas ork brukar tryta. Men tekniska fel i parti och minut framåt av IFK och en sanslös förmåga av pillemasarna att göra mål med armen uppe för passivitetsvarning gör att ledningen krymper till bara två mål innan Anton (säkert i bortre gaveln i dålig vinkel till 24-21 och Philip (hänger länge i luften och väntar in målvakten innan han hänger in 25-21) stänger matchen med fyra minuter kvar. Marc fastställer slutresultatet till 27-23 i slutsekunderna. Sviten är intakt (69) och IFK har fortsatt full pott i Handbollsligan.

Valet av matchens lirare i IFK var solklart. Anton Persson sprang som en gasell i 60 minuter och gjorde viktiga mål framåt och var stabil i försvaret.

Ett tack och uppmuntrande ord skickar vi till Lejonen, HIF Karlskronas tappra klack. Med den klacken och den nya arenan på gång i Karlskrona hoppas vi innerligt att de stannar kvar i Handbollsligan trots den motiga inledningen på säsongen.

Nu väntar närmast Champions League borta på lördag mot Vardar och Handbollsligan borta mot LUGI på onsdag (åk med Södra Kurvan dit, det blir blir kul!) innan nästa hemmamatch lördag 29/9 mot självaste Barcelona! Då är det bannemej alla till Arenan!

Det vi tar med oss ikväll är avtackningen av Nikolas Larsson, klubbchef under hela tiotalet och en starkt bidragande orsak till framgångsresan IFK gjort sedan de mörka åren. Allt hänger samman: Arenan, publiksuccén, Södra Kurvan, seriesegrarna, SM-gulden, Champions League, Krutis, Cheerleaders, busstoppet i Laholm och en massa mer som hänt. Många har bidragit på vägen och ensam hade ingen klarat detta (framför allt hade det varit väldigt tomt i Arenan utan den fantastiska och fanatiska publiken dvs. spelaren nr 8) men vi hade inte varit där vi är idag utan Nikolas. Stort tack Nikolas för allt, och vi önskar dig lycka till i din framtida karriär som handbollspamp. Någon gång ska ju Dr Hassan lämna ifrån sig makten till någon annan …

0BDA032F-C7F5-485D-8440-8804B558E928

TACK NIKOLAS!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar