Tangerat rekordtempo

OV Helsingborg – IFK Kristianstad, 22-30 (12-18, 10-12)

Handbollsligan, match 16
Helsingborg Arena

Publik 1 459, varav några hundra brandgula

IFKs tionde raka seger i Handbollsligan kom inte som någon direkt överraskning. IFK tog ledningen efter en minut och höll den i ett stabilt grepp matchen igenom. Själva matchen är inte mycket att orda om. Ledning för IFK med 8-2 efter 13 minuter, en sexmålsledning som bestod halvleken ut. Bortaledning 18-12 i paus. Nästa ryck kommer i starten av andra halvleken, med fyra raka mål till en tiomålsledning (22-12). Som mest har IFK ledning med 11 mål (27-16 och 29-18). Sista 8 minuterna gör IFK faktiskt bara ett mål (Evon) och OV kan snygga till resultatet till en hedersam åttamålsförlust, 30-22.

Istället ordar vi om lite andra saker:

Halva serien spelad och håller vi det här tempot så tangerar vi rekordserien från säsongen 2015/2016 då IFK hade 60 poäng med 30 vinster, 2 förluster, målskillnad på +195 mål och 16 poäng ned till tvåan Alingsås HK. Nu har vi 30 poäng med 15 vinster, 1 förlust, målskillnad på +95 mål och åtta poäng ned till tvåan Alingsås HK.

Många normalt tongivande spelare i IFK spelade inte alls ikväll. Olafur är fortsatt skadad och Albin, Richard, Philip och Viktor vilades.

De första 11 minuterna var Tim högernia innan Stig Tore så äntligen kunde göra comeback efter sin handskada. Att han var spelsugen rådde det inget tvivel om och att skyttekraften är kvar likaså. Elva mål och helt rättvist utsedd till matchens lirare!

Sedan återkomsten till handbollens finrum har det klagats på att Kristianstad inte haft någon ungdomsverksamhet och IFK har även anklagats för att vara en främlingslegion med bara inköpta spelare. Det är historia nu. Inte mindre än sju (7!) spelare på plan i kväll är fostrade i Kristianstad! 4 i IFK (Johannes Larsson, Anton Persson, Valter Chrintz och Evon Mohlin) och 3 i OV (Oscar Cosmo, Linus Nilsson och Emil Schuster).

Tre busslaster med brandgula och säkerligen många som körde själv! Härligt, hoppas många fick blodad tand och följer med på fler resor. För alla matcher i Skåne (och Blekinge) är hemmamatch för IFK.

Två skånederbyn ikväll och det var bara ett missat avslut i slutsekunden som gjorde att inte bägge slutade med samma resultat. Krischansta vinner tjuittan-derbyt (riksväg 21) mot Helsingbooorg med 30-22 och Ysta vinner mot Lunn med 29-22.

Och i nästa match möts vi! Ysta kommer till en fullknökad Arena på lördag! Spännande så det förslår. Eller inte, för Ysta borta är inte samma lag som Ysta hemma. De har nu sju hemmasegrar i rad, vilket givit dem två tredjedelar av sina inspelade poäng. Senaste hemmaförlusten var faktiskt mot IFK i premiäromgången 9 september. Sju vinster på åtta matcher. Borta kom den senaste vinsten 4 oktober (26-22 mot LUGI), därefter har det blivit en oavgjord och fyra förluster. Nu senast mot GUIF med 31-24.

I skrivande stund är det endast några hundra biljetter kvar till matchen på lördag. Ni som inte har köpt, gör det nu. Ni som sitter på årskort men inte kan gå, använd funktionen Fyll hallen och ge någon annan chansen att på plats se Sveriges bästa handbollslag!

FRAMÅT KRISTIANSTAD! HEJA BRANDGULT!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar