Tankar om finalen 2.0

Här kommer en liten frågestund med Svenska handbollsprofiler och deras tankar om finalen!

Som förra året har vi med vår kära vän från Blåljus I Geddan! Sedan en hel del härliga profiler!

Hur laddar du upp inför söndagens final? 

Max Darj: Är självklart på plats i Malmö, är på plats och peppar laget på alla sätt jag kan.
Tar det lugnt, spelar FIFA, träning, mat, sova, promenad, ännu mer FIFA, känns som FIFA är en stor grej i laddning! Frågan är, vem är bäst på FIFA i Alingsås?

Lukas Nilsson: Det var en liten hånfråga. Jag laddar med att packa väskan och åker till Malmö och tar några öl med en polare. Kanske åker inom Lilla torg, är det fri bar så kommer jag 😉

Axner: Jag har coachat tonårstjejer i helgen, så ingen uppladdning. Men ska läsa på inför matchen imorgon.

Stefan Lövgren: Vi laddar upp med styrelsemöte, lite annorlunda. svensk handboll AB har haft styrelsemöte. Lite ovanligt att man har det i samband med finalen, så lite ovanligt för mig.

Josef Pujol: Jag har åkt till Spanien! Jag är i Madrid, ska ut och käka middag med min familj.

Daniel Lindgren: Jag är faktiskt på 30-årsfest, så jag är här och laddar upp! Jag är hos ett kompispar och båda har precis fyllt 30 och har en gemensam fest. Men vi är 10 st som åker ner och stöttar IFK imorgon.

Jasmin Kliko: Som reservdomare laddar vi upp till båda finalerna. Man ska ha koll på båda lagen, om det finns skador och risker med lagen. Om nåt inträffar så ska man vara redo att hoppa in!

Geddan: Kollat lite film och laddar batterierna, har kollat på en man som heter Ove. Imorgon blir det samla ihop folket vid estrad och måla upp sig i krigsmålning. Det är synd det är en söndag då man inte kan ladda upp före och efter på det sätt som man verkligen vill. 13-14 bussar kommer!

André Sjöberg: Jag sitter med mina vänner och ringer runt till flera handbollsprofiler. Annars är det en lugn lördag inför söndagens bravader i Malmö! Laddningen börjar annars på riktigt på Lilla Torg i Malmö!

Charlie Sjöstrand: Jag ska inte se finalen, jag har träning klockan 17 av någon anledning. När fan börjar matchen? 16.30 va? 

Vilka är IFK Kristianstads styrkor? 

Max Darj: Stor bredd, finns så många spelare på alla positioner, finns ingen svag spelare på någon position i laget.

Lukas Nilsson: Ett jäkligt tungt försvarsspel, det är där man vinner många matcher, ett fantastiskt försvarsspel. Starka treor, där är man starka och där gillar jag skjuta.

Axner:Den största avgörande styrkan är att man har 2-3 spelare på varje position i hög elitserieklass, det finns inget annat lag som har det, eller har råd med det. Det är en individuell spetskvalitet! Bredden och spetskompetens är det viktiga. 

Stefan Lövgren: Wow, det är många! Bredden imponerar naturligtvis, och jämnheten på allt. Hela organisationen imponerar. 

Josef Pujol: Dom har väl egentligen hela paketet, bra målvakter, bra försvar, bra i hela laget, väldigt många styrkor!

Daniel Lindgren: Det är bredden, man har en bredd och en tyngd, dom andra lagen går på knäna, då utnyttjar IFK detta.. Motståndarna blir trötta och IFK är starkare och det är den största styrkan.

Jasmin Kliko: Det är en bred trupp, väldigt duktiga spelare, stort hjärta. Största styrkan är att man kan byta spelare när det behövs. Sen självklart är man fler spelare på läktaren, vilket är en stor styrka.

Geddan: Ja, är Fredrik Pettersson klar? Ja, han är ju en beast! Annars har man ett stabilt skytte och stora spelare

André Sjöberg: IFK:s styrkor är självklart laget, man har en fantastiskt trupp, en grymt bra organisation runt laget och sen har men det avgörande…NR. 8!

Charlie Sjöstrand: Vilka trötta jävla frågor! Men okej då. Mest pengar, mest publik, mest av allt helt enkelt!

Vilka är AHK:s styrkor?

Max Darj: Ett väldigt tajt och aggressivt försvar! Springer mycket, alla i laget bidrar, laget är styrkan!

Lukas Nilsson: Ett sjukt kontringsspel, särskilt nu när Aggefors kommit igång, helt livsfarligt.

Axner: Deras första, största styrka är lagmoral. Inget bättre lag än resten av topplagen, inga stjärnor men man orkar och klarar av att hålla sig till det man kan och är bäst på! Sen är det målvaktsspel(Aggefors) och kontringar, som man nog är bättre på en IFK, och det är nog det enda man är bättre på en IFK.

Stefan Lövgren: Lite samma sak, men man har inte riktigt samma kvalitet på namnen och bredden, men man har verkligen imponerat på mig. Allt är lite mindre, men dom gör det man gör och imponerar verkligen! Lite mindre av allt, men man imponerar!

Josef Pujol: Försvar och kontring, lite svaga i uppställt anfall, men bäst av alla ii försvar och kontring.

Daniel Lindgren: Det rätt så tråkiga, kontringsspelet, man tjuvar oh sticker tidigt på kontringar. Det gäller för kanterna och resten att hänga med hem. 

Jasmin Kliko: Man har en stark trupp som verkligen dragit ihop sig nu i slutspelet, man har en stor kämpaglöd.

Geddan: Målvaktsspel och kontring! Stabila målvakter i Aggefors och Frisk. Jag tror Aggefors vill göra en fin sorti och avsluta på bästa sätt. Han kommer tända till som fan! Laget är så otroligt taggat, det är svårt att ens få kontakt med spelarna för dom är så fokuserad.

André Sjöberg: Inget, eller jo Aggefors såklart. Vilken kille! Lycka till i Danmark. 

Charlie Sjöstrand: Inget! Det finns ingenting!

Vad avgör matchen?

Max Darj: Den som njuter mest och får till sitt spel!

Lukas Nilsson: Försvarsspelet, båda har ett bra försvarsspelet, och dom som hittar rätt bakåt på söndag vinner matchen! Försvarsspelet är nyckeln!

Axner: Kristianstads bredd, Ola hittar rätt uppställning till matchen och IFK:s bredd och trupp är avgörande. Jag kan inte riktigt se AHK vinna denna matchen. Men skulle det bli väldigt jämnt så kan AHK skapa hjärnspöken i IFK-spelarnas huvuden.

Stefan Lövgren: Man vill ju inte vara tråkigt och säga målvaktsspel och kontringsspel, jag hoppas på något överraskande, kanske någon spelare som överraskar. Eller kanske något taktiskt!

Josef Pujol: Det blir tråkigt nog, försvar och kontringsspel. Jag tror det kommer bli två försvar som stångas och dom som klarar det bäst vinner.

Daniel Lindgren: IFK:s anfallsspel kommer avgöra matchen, AHK kommer inte klara hela matchen. Jag tror helt enkelt att AHK klarar av 60 minuter.

Jasmin Kliko: Målvaktsspelet kan vara direkt avgörande, är det jämnt så kan dom avgöra. Båda lagen har fysiken och ledarna är väldigt pålästa. Det blir en tuff match!  

Geddan: Jag tror det är den som gör det starkaste andra halvleken helt enkelt. Bägge lagen har en bra bredd och den som orkar mest vinner.

André Sjöberg: Johan Jepson avgör med sitt hjärta och sin vilja! Alla kommer sluta upp runt denna ikon precis som varenda brandgul person på läktarna!

Charlie Sjöstrand: Vilka jävla tråkiga frågor! Dom som håller kylan, lalala, blabla.Nu flörtar jag lite med Södra Kurvan. Men okej, det som avgör är självklart ni i Södra Kurvan och publiken. Där vinner ni!

Sen avslutar vi det hela med Ingvar Oldsberg, vem vinner?

Ingvar Oldsberg: Det är mycket som talar för IFK, stor kraft i serien, fantastisk överlägsenhet, men man vet aldrig, överraskningar har skett förr! Titta på Leicester som sprang hem Premier League.

Tack till alla medverkande. Kul att ni kunde ställa upp!

Charlie Sjöstrand, du är bäst. Den intervjun tar vi med oss i våra hjärtan. Skickar lite smått och gott till Johan såklart…

/André Sjöberg och hans pratglada vänner! (Särskilt Tack till Paco)

Lämna ett svar