The Magnificent Seven, och tre till

Södra Kurvans upptaktsträff

Harrys
3 september 2018
Publik, ca. 100

Ett tecken på att seriepremiären närmar sig med stormsteg är den traditionella upptaktsträffen. Och då menar vi så klart inte den på Casinot i Malmö utan den på Harry’s i Kristianstad, nämligen Södra Kurvans upptaktsträff. Ändra inte ett vinnande koncept är mantrat så kvällen på stans trevligaste innergård inleds med god mat som sig bör från Steve, följt av Micke Kiks intervjuer med nyförvärven, i år sju till antalet.

BD50C652-E3A9-48A9-9B76-B6F3BDFF79B4

Adam Nyfjäll: 100 kg från SönderJyske som fick ett erbjudande han inte kunde tacka nej till när IFK hörde av sig. Klubben har gett ett proffsigt intryck och staden är mysig så det är tillrättalagt för att prestera.

Alfred Ehn: Omskolad nia från IFK Skövde som förra säsongen öste in 153 mål. Han är sist in i truppen, saknar tatueringar och tycker det ska bli häftigt med Champions League även om han inte har koll på lagen som de ska möta.

Teitur Örn: 20 årig islänning som snittade 9,5 mål förra säsongen. En bra coach, bra träningsmöjligheter och många islänningar lockade.

Emil Hansson:  Från Ysta med flickvän från Åhus som lockade honom till Kristanstad. Spelmotor som kan spela på alla niometerspositioner. Gillar att träningen är kollektiv vilket gör den bättre och hårdare.

Ludvig Jurmala: 118 kg mittsexa som gillar att spela handboll och umgås med polarna. IFK har spanat in honom länge och ville att han skulle kommit förra säsongen men valde att skynda långsamt och gick klart gymnasiet i Tyresö först.

Anton Halén: IFKs försäsong liknar den tyska med lika mycket träning, fast smartare. När IFK hör av sig så lyssnar man. Har känt sig ung i hela karriären men med Valter i laget känner han sig plötsligt gammal. (Det pratades tydligen också om hans sejour i nån klubb från Halmstad för några år sedan, men då passade hela publiken på att fylla på sina glas i baren, pudra näsan eller ta en rökpaus så det var ingen som hörde vad som sades.)

Marc Canellas: Mittnia från Spanien som spelade VM 2011 i Kristianstad Arena. Han och hans manager tyckte IFK var en alldeles ypperlig klubb som många talade väl om, en bra coach och en bra publik. Kontraktet skrevs några dagar innan SM-finalen så det var spännande att se finalen med förlängning som avgjorde om han skulle få spela Champions League eller ej. Hans lagkompisar undrade vilka lag han tittade på och om han hade satsat pengar på något av dem eftersom han var så engagerad i matchen.

Valter Chrintz: Inget nyförvärv, men missade upptaktsträffen förra året så han fick hänga på i år. A-lagsdebuten skedde i november hemma mot GUIF med ett inhopp i slutminuterna och ett straffmål och ett jubel som han aldrig kommer att glömma. La några straffar i Champions League som ”gick hyfsat” och spelade U18-EM i Kroatien som ”gick bra”. Kontrakt till 2020 och den första född på 2000-talet som vunnit SM-guld.

Olafur Gudmundsson: Lagkaptenen som fick kvällens största applåder. Äntligen är säsongen igång. Nyförvärven ser bra ut med 2-3 jämna spelare per position. Ska bli spännande att se vad en spanska mittnia kan tillföra. På frågan om han sett någon skjuta hårdare än Teitur svarade han direkt: Ja, Iman Jamali!

Adam Thell: 39-årig Öllsjöbo som inte är en ny Nicolas. Tillsammans med sportchefen Jesper Larsson och evenemangschefen Henrik Fröberg ska han ta IFK från nuvarande platå till nya höjder. Som hallänning har han inte haft några problem att vara medgångssupporter och byta från Drott till IFK som favoritlag. Ser hellre att IFK går vidare i Champions League än att vi vinner SM-guld (fast varför välja!?). Han vill utveckla entrén i Arenan med aktiviteter både innan och efter matchen och vill även locka nationella och internationella partners till IFK.

Nytt för i år var quizet för IFK-spelarna som avslutade tillställningen. Det utropades ingen spelare, men de som stod längst till höger var väldigt duktiga, både på vilken månad som IFK grundades (Teitur: November) och på vilken ö som Kristianstad anlades på (Valter: Allön).

Innan hemgång var det fotografering på spelarna och Linn, en av alla supportrar på plats.

53E57B25-EA94-461C-BAC5-F77041DC67F1

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar