Tim, Tim, Tim, Tim, Tim, Tim, Tim, Tim, Tim, Tim, Tim!

IFK Kristianstad – Ysta IF, 27-31 (10-17, 17-14)

170909
Ysta Arena
Handbollsligan, match 3
Publik: 1 990 (varav några hundra brandgula)

Dags för IFKs tredje match för säsongen, eller som Handbollsligan kallar det, handbollspremiär! Bortamatch mot Ysta en lördag borgar för en fest både på plan och på läktaren (ja, idag fick vi brandgula supportrar faktiskt sitta på samma läktare!). Feststämningen grundlades redan matchstart av KDFF som fixade en viktig trepoängare i slutminuten mot KIF Örebro. Istället för att dras in bottenstriden är nu fjärdeplatsen inom räckhåll. Och vi bommar ju så klart inte att fixa en fest under de premisserna.

IFK börjar med boll, men i sedvanlig ordning vill vi ligga lågt inledningsvis och kastar bort bollen. Ysta svarar generöst med passmiss, och IFK vill verkligen inte vara ofina mot kvällens värdar så vi passmissar på nytt och Ysta kan så kontra in matchens första mål. Tim sätter 1-1 från kanten. Varsin straff följer för lagen och Tim knorrar in 2-2. Chans till en första IFK-ledning ges när Leo räddar och Tim sticker på kontring, men missar tyvärr. Tre raka ystamål ger 5-2, men som Björn Borg sa på pressträffen efter vinsten i Wimbledon 1980, No danger on the roof! (Ingen fara på taket!). Fem raka IFK-mål (tre av Tim) till 5-7 vänder på steken och 15 minuter in i matchen har IFK kopplat greppet. Ysta försöker med ständiga växlar, men det är helt meningslöst mot IFK som har Sveriges mest följsamma försvar. 7-8 blir 7-10, 9-11 blir 9-14 och 10-14 blir 10-17. Arnar fastställer 10-17 efter att rutinerat kört tvålen i slutsekunderna, dvs, lite jonglerande med bollen för att dra ut på tiden så Ysta inte hinner göra ett reduceringsmål innan paus.

Ysta börjar andra halvlek med en offensiv foul (eller stürmer foul som det hette för i tiden) och Tim (så klart) knorrar iskallt in 10-18. Leo räddar och efter en instruktionsboksväxel med Helge dunkar Albin in 10-19, och Ystas öde är beseglat. Nio måls ledning släpper vi aldrig. Matchen blir nu tyvärr sönderryckt av diverse utvisningar. IFK håller en sjumålsledning fram till 16-23 när en helt horribel utvisning ges på Olafur följt av ett ystamål som var en instruktionsfilm på när domaren skall blåsa för offensiv foul. Arnar rivs ner av Kim Andersson som dessutom står en meter in i eget straffområde. Han har dock tömt barnens monopolspel på Du slipper fängelse-kort och slipper utvisning. Istället straffas IFK genom att Arnar måste sitta tre anfall eftersom IFKs medicinska hjälp (Gannby) vinkas in på plan för att se hur det står till med Arnar. Det minskar ledningen till fem mål och IFK tar time out med kvarten kvar att spela. Två ribbträffar minskar ledningen till fyra mål (19-23) men närmare än så kommer aldrig Ysta. Varje gång de har chansen att minska till tre mål gör de tekniskt fel. IFK bevakar ledningen och har chansen till en sexmålsvinst men ett avslut i fel läge gör att ystamålvakten kan sätta 27-31 i tom bur i slutsekunderna. Men en vinst är en vinst alla dagar i veckan så det kan vi ta.

Matchens gigant är så klart Tim Sörensen med elva mål. IFK befäster ledningen i den sanslöst haltande tabellen, med sex poäng efter fem spelade matcher i hela serien.

Tabellen match 3

Kvällens bemötande av oss brandgula supportar var mycket trevligt från Ysta. Det gillar vi! Däremot gillar vi inte tutan i ystaklacken som används när IFK är i anfall. Den lär ju inte störa IFK-spelarna en enda millimeter. Däremot stör den publiken både på plats och framför TV-rutorna. Kan ni inte göra ljud för egen maskin är det bättre ni är tysta!

På onsdag är det dags att ta emot nykomlingen OV Helsingborg med flertalet IFK-spelare. Alla till Arenan för att stötta IFK till åtta poäng, och 49 raka hemmavinster, innan Zagreb väntar i säsongens första match i Champions League.

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar