Träningsmatch med slutspelskänsla

IFK-IKS, 150328, 23-20 (11-12)

Ännu en match med flera tongivande spelare borta i IFK. Björnsen saknades sedan sist. Den stora frågan bland IFK-fansen var vem som skulle stå. Svaret blev Leo och det var antagligen matchavgörande.

IFK börjar med ett ryck och Sävehof kommer inte långt. Efter 16 minuter står det 9-5 och Sävehof tar timeout. Den var uppenbarligen av det bättre slaget för efter det gör Sävehof 6 raka innan IFK bryter en 11 minuter lång måltorka. Halvtidsresultatet är 11-12 och bäst var när Daniel Lindgren tittade åt ett håll slog passen åt ett annat håll rakt till Pettersson på linjen som gjorde 8-5. Störst jubel fick Air Tollbring som hoppade högre än en betydligt längre sävehofare och tog returen när bollen varit uppe bland takbalkarna och vänt.

I andra halvlek bjöd gästerna på en ännu längre måltorka. Mellan mål 17 och mål 18 tog det en kvart. Å andra bjöd IFK ännu en gång på en lång måltorka, nu 12 minuter. Träningsmatchen från första halvlek byttes till en slutspelsmatch i andra halvlek. Scenförändringen krediteras Jepson som fixade ett otal sturmerfouls, störtdök efter bollar och var så irriterande för motståndarna som bara Jepson kan.

Men vi skall inte förringa domarnas bidrag till stämningen. Värsta var när det röda kortet skulle delas ut. Domaren var på väg att dra upp det direkt, men tar ner handen igen. Istället drar han ut på det och kallar fram Pettersson först, innan han triumferande trycker upp kortet i ansiktet på honom. Varför göra på detta viset?

Nåväl, detta stoppar inte IFK från att ta en säker vinst. De sista 10 minuterna ägde IFK. Stor matchvinnare var så klart Leo som bjöd på många räddningar och gav många tornadokontringar.

Bakåt var IFK bra genom hela matchen och särskilt i andra halvleken när Sävehof körde fast gång på gång. Däremot är det tunt framåt. I det uppställda spelet var det tydligt att utan Olsson och Stenbäcken tappar IFK fart, inspel och skyttekraft. De behövs i slutspelet!

Gladast i kväll var nog HK Malmö.

IFK visar vägen för svensk handboll, men avundsjukan är för stor för att de ska hyllas utanför nordöstra Skåne. Många bittra inlägg på Twitter. Undantaget är Bajen-Anne (@AnneAnsan) som uppskattar en högljudd publik som helhjärtat stöttar sitt lag, och försvarar rätten att bua! Härligt!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar